Bakan Albayrak, banka müdürleriyle görüşecek

Gelen son dakika haberine göre; Kamu bankaları ve 10 büyük bankanın genel müdürleri, bugün saat 14.00'te, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile görüşecek.

Bankacılık sektöründe son dönemde düzenlemeler tarafında yaşanan hareketlilik hız kazanırken, sektör yöneticilerinin bugün rotayı Ankara'ya çevirdiği öğrenildi.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre; kamu bankaları ve 10 büyük bankanın genel müdürleri bugün saat 14.00 Ankara'da Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile bir araya geliyor.

TOPLANTI GÜNDEMİNDE CEZALAR OLMAYACAK

Bakan Albayrak ile banka yöneticilerinin gündeminde ise Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu'nun (BDDK) sektörde son dönemde üste üste uygulamaya koyduğu düzenlemelerin olacağı öğrenildi.

Banka yöneticilerinin Bakan Albayrak ve kurmayları ile ağırlıklı gündem maddesi olarak, 1 Mayıs itibarıyla uygulamaya konulan Aktif Rasyosu düzenlemesi ve bu düzenlemeye 1 Haziran itibarıyla getirilen yeni kuralların bankalara ve sektöre etkisini konuşacakları gelen bilgiler arasında.

Bilgi veren kaynaklar, toplantı gündeminde bankalara kesilen cezaların olmadığını ifade ettiler.

 

Bakan Albayrak, banka müdürleriyle görüşecek ile ilgili etiketler Berat Albayrak Hazine ve Maliye Bakanlığı Banka Hazine ve Maliye Bakanı Ankara bakan albayrak
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.