Bahçelievler'de 7 katlı bina çöktü! Belediye Başkanı açıkladı: Bina içinde birkaç hurdacı olduğu bilgisi var

İstanbul Bahçelievler'de 7 katlı bir bina çöktü. Binanın İstanbul'da meydana gelen 5,8'lik depremde zarar gördüğü için boşaltıldığı öğrenildi. Ekipler uzun süre enkaz altında kalan olup olmadığını araştırdı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada çalışmalarda enkaz altında yaşam belirtisine rastlanmadığını duyurdu.

İstanbul Bahçelievler'de bir bina çöktü. Binanın boş olduğu ancak yoldan geçenlerin de olduğu belirtiliyor.

İlçeye bağlı Emek Caddesi Narlı Sokak'ta bulunan 7 katlı bir evde henüz nedeni bilinmeyen bir sebeple çökme meydana geldi. Bina çökerken yanındaki binaya da zarar verdiği de gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Bahçelievler'de 7 katlı bina çöktü! Belediye Başkanı açıkladı: Bina içinde birkaç hurdacı olduğu bilgisi var

DEPREMDE HASAR GÖRDÜĞÜ İÇİN BOŞALTILMIŞTI

Binanın boşlatılma nedeninin ise 5,8 büyüklüğündeki son depremde zarar görmesi olduğu öğrenildi.

Mahalle halkı ise itfaiye ekiplerine bina çöktüğü anda yoldan geçenlerin olduğu bilgisini verdi de belirtildi. Ekipler enkaz altında kalan olup olmadığını araştırıyor.

BELEDİYE BAŞKANI BAHADIR: ENKAZDA KİMSE YOK

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, "Gelen ilk bilgilere göre enkazda kimse yok." dedi.

Bahçelievler Belediye Başkanı Bahadır, ilçede bulunan yaklaşık 22 bin binanın yüzde 35'inin 1999 Marmara Depremi'nden sonra dönüşüme uğradığını, bina stoğunun 3'te birinin yeni olduğunu söyledi.

İlçedeki binaların 3'te 2'sinin ise eski olduğuna işaret eden Bahadır, "Geldiğimizden beri 10 aydır Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile beraber kentsel dönüşümle ilgili çalışmalarımızı hızlandırdık. İnsanları ikna etmeye, yani 'Mezar evlerde oturacağınıza gelin eviniz küçülsün, imkanlarınız ölçüsünde katkı sağlayın, yenileyin.' diye gayret ediyoruz." diye konuştu.

Siyavuşpaşa'nın bitişik nizam bir mahalle olduğu bilgisini veren Bahadır, şöyle devam etti:

"40 yıldır böyle kurulmuş. Orada biraz sıkıntımız var. Arkadaşlarımızı ikna edemiyoruz ama Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ve Cumhurbaşkanımız bize söz verdi. Eğer ada bazlı 5 dönüm civarında birleşirse, kat artışı değil metrekare artışı vererek bir kolaylık sağlayacağız ve yenilenmesine gayret edeceğiz."

Bahadır, bu kapsamda belediyenin imar müdürlüğünün çalıştığını anlatarak, "Kentsel Dönüşüm Ofisi kurduk. Özellikle arkadaşlarımız apartman sakinlerine çizim yaparak gösteriyor. Elimizden geleni yapıyoruz. Hükümetimizin verdiği kira ve taşıma yardımı gibi imkanlar var. Vatandaşlarımızı bir an önce dönüşüm için ikna etmeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu. Bahadır, çöken binanın hasar verdiği yandaki binanın ise yeni olduğunu dile getirdi.

Bahçelievler'de 7 katlı bina çöktü! Belediye Başkanı açıkladı: Bina içinde birkaç hurdacı olduğu bilgisi var - Resim : 2

 VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği: Bahçelievler kentsel dönüşüm sebebiyle bir ay önce boşaltılan ve içinde kimsenin yaşamadığı belirtilen bir bina henüz bilinmeyen bir nedenle çökmüştür. Çökme sırasında herhangi bir vatandaşımıza yönelik olumsuz bir durum olup olmadığı araştırılmaktadır.

Bahçelievler'de 7 katlı bina çöktü! Belediye Başkanı açıkladı: Bina içinde birkaç hurdacı olduğu bilgisi var - Resim : 3

VALİ YERLİKAYA: ENKAZ ALTINDA YAŞAM BELİRTİSİ BULUNMADI!
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Bahçelievler'de yıkılan 7 katlı binanın enkazı önünde açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, "Enkaz altında bir yaşam belirtisi bulunmadı. Hiç kimsenin olmadığını düşünüyoruz. Buna rağmen arkadaşlarımız arama kurtarma ekiplerinin gözetiminde buradaki hafriyatı çekecekler." dedi.

Vali Ali Yerlikaya yıkılan binanın enkazı önünde saat 20.30'da yaptığı açıklamada, "Saat 14.45'ten, 5 buçuk saati aşkın zamandan beri arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. Hacı Temur apartmanı henüz belirlenemeyen bir sebeple yıkıldı. Hacı Temur Apartmanı 26 Eylül 5.8 büyüklüğündeki Silivri depreminden sonra yapılan ileri tetkiklerden sonra riskli olduğu dolayısıyla Bahçelievler Belediyemiz tarafından burası boşaltılmış. Elektrik, doğalgaz ve su kesilmiş. Muhtarımız burada binanın boş olduğuyla ilgili bütün tetkikleri yapmış ve bu tutanağa bağlanmış. Tevafuk bu aslında yarın yıkılacaktı belediyemiz tarafından, 60 günlük sürenin sonuna gelmeden... Boşaltılmadan önceki oturanların hepsini tek tek aradık. Hiçbiri bu binada olmadığının söyledi ve bundan dolayı şükrediyoruz." şeklinde konuştu.

Bahçelievler'de 7 katlı bina çöktü! Belediye Başkanı açıkladı: Bina içinde birkaç hurdacı olduğu bilgisi var - Resim : 4

Vali Yerlikaya sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir vatandaşımız enkazın altında bir kişiyi gördüğünü söyledi. Bu iddia doğrudur düşüncesiyle yaklaşık 6 saatten beri AFAD, itfaiyemiz, K9 timleri, arama kurtarma ekipleri hepsi beraber büyük bir titizlikle çalışmalarını yaptılar. Ve az önce Narlı Sokağın kot seviyesine kadar bu arama tarama yapıldı. Fakat herhangi bir kimseye rastlanmadı. Az önce sessizliğimizi sağladık, hem dinleme cihazlarımızla, K9'la beraber son kontrollerimizi yaptık. Şükrediyoruz bir yaşam belirtisi bulunmadı. Hiç kimsenin olmadığını düşünüyoruz. Buna rağmen arkadaşlarımız arama kurtarma ekiplerinin gözetiminde buradaki hafriyatı çekecekler. Bina yıkılması inşallah son bulur. Buradan bir ders çıkarmalıyız. Depremden sonra ağır hasarlı binaların, sayıları fazla değil, bunların süratle bir an önce yıkmamız lazım."

Bir basın mensubunu, "Binanın neden yıkıldığına dair bir tespit var mı?" şeklindeki sorusuna Yerlikaya, "Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığımız bir açıklama yaptı. 'Bunu araştırıyorum' dedi. Dolayısıyla bekleyip göreceğiz. Nasıl bir sonuç çıkacağını ben de merak ediyorum" cevabını verdi.

Bahçelievler'de 7 katlı bina çöktü! Belediye Başkanı açıkladı: Bina içinde birkaç hurdacı olduğu bilgisi var ile ilgili etiketler İstanbul Bahçelievler itfaiye bina
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.