Aziz Kocaoğlu İzmir için adaylık kararını açıkladı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, düzenlediği basın toplantısında yerel seçimlerde aday olmayacağını açıkladı.

Kocaoğlu açıklamasında, CHP'de değişimden yana olduğunu vurguladı.

"Değişim fırsattır, bunda da ısrarcıyım. Biz görevi bıraktığımızda 180 km raylı sistem ağı çalışır, 70 kilometresinin de inşaatı devam ediyor olacaktır" dedi.

Kocaoğlu'nun kararını NTV'de değerlendiren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel "Üzülürüz ama CHP için güç kaybına neden olmaz" dedi.

Özgür Özel, şu ifadeleri kullandı:

“Aziz Bey, CHP’nin önemli değerlerinden birisidir. İzmir’de yaptıkları ortadadır. CHP’nin önemli bir marka değerdir. Siyasette zaman içinde çok şey değişebilir. Kişisel bir karardır. CHP’nin güç kaybı anlamına gelmez. Benim için de sürpriz oldu. CHP’nin gücünde bir değişiklik, türbülans beklememek lazım.”

14 YILDIR İZMİR’İN BAŞINDAYDI
28 Mart 2004 seçiminde CHP'den Bornova Belediye Başkanı seçilen Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Piriştina’nın 2004 Haziranı’nda vefatı üzerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına getirildi.

Aziz Kocaoğlu 2009 Türkiye yerel seçimleri’nde tekrar CHP tarafından aday gösterildi.

Bu seçimlerde CHP adayı olarak % 55 oy alarak 5 yıllığına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

Böylece Ahmet Piriştina’nın ölümü sonrası devraldığı büyükşehir belediye başkanlığı görevini, 2009 yerel seçimi sonrası ilk kez kazanmış oldu.

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde %49,6 oy alarak tekrar İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

Aziz Kocaoğlu İzmir için adaylık kararını açıkladı ile ilgili etiketler Aziz Kocaoğlu CHP izmir büyükşehir belediye başkanı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.