Son dakika! Asgari ücret görüşmeleri devam ederken uzman isimden net rakam açıklaması geldi!

Asgari ücret zammının belirlenmesine ilişkin toplantılar devam ederken Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun’dan konuya ilişkin ilk kez net bir fiyat açıklamadı geldi. İşte detaylar…

Son dönemlerin en çok tartışılan konu başlıklarından birisi olan asgari ücret, yeni günde de en çok konuşulan konular arasında yer aldı. Ocak 2022 tarihinde yüzde 50,5, temmuz ayının başında ise yüzde 30 oranında zamlanarak 5 bin 500 TL seviyesine yükselen asgari ücretin yeni yıl zammının ne kadar olacağı merak konusu oldu. Hem işverenleri hem de işçileri yakından ilgilendiren bu konu, uzmanların gündemlerinde de yer aldı.

7 Aralık tarihinde işçi, işveren ve bakanlık taraflarının bir araya gelerek başlatmış olduğu asgari ücret belirleme süreci, 14 Aralık tarihinde yapılacak olan ikinci toplantı ile devam edecek. Toplantıdan çıkacak olan karar merak edilirken işveren tarafından 7 bin TL, işçi tarafından ise 7 bin 785 TL talepleri geldi. Bakanlık tarafından değerlendirilerek sonuca bağlanacak olan sürece ilişkin nefesler tutulurken Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun’dan asgari ücrete ilişkin ne bir tahmin geldi.

“ÖNEMLİ OLAN ZAM DEĞİL, MALİYET!”

Son dakika! Asgari ücret görüşmeleri devam ederken uzman isimden net rakam açıklaması geldi!

Asgari ücrete ve milyonlarca vatandaşı ilgilendiren diğer başlıklara ilişkin sık sık açıklamalarda bulunan isimlerden birisi olan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, geçtiğimiz günlerde TGRT Haber’e canlı bağlantı ile konuk oldu. Asgari ücrete ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Erdursun, asgari ücret zammının işçi için yalnızca ilk ay bir şey ifade ettiğini, sonrasında ise enflasyon karşısında eridiğini belirtti. Önemli olanın zam oranın değil, asgari ücrette maliyetin düşürülmesinin olduğunu ifade eden Erdursun, SGK prim ödemelerine dikkat çekti.

NET TAHMİN GELDİ!

Katıldığı canlı yayında asgari ücrete ilişkin hesaplarını da ortaya koyan Erdursun, şu ifadeleri kullandı: “Bir rakam söyleyeceğim ve bu rakam kesinlikle olacak. Asgari ücrete yüzde 54 oranında bir zam yansıtılacak ve yeni ücret 8 bin 478 TL olacak.” Erdursun’un bu açıklaması hem sosyal medyada hem de gündemde büyük yankı uyandırdı.

Son dakika! Asgari ücret görüşmeleri devam ederken uzman isimden net rakam açıklaması geldi! ile ilgili etiketler asgari ücret
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.