OSB'ler ve sanayi kuruluşlarına yeni mesai düzenlemesi

Vali Vasip Şahin başkanlığında toplanan Ankara İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu sanayi kuruluşları ile ilgili bir son dakika kararı verdi. Kurul gelen talepleri de dikkate alarak il genelinde faaliyet gösteren OSB, Küçük Sanayi Siteleri ve Sanayi Kuruluşları'nın mesai saatlerini 08.00-18.00 olarak tespit etti. Buna göra sanayi kurumlarında çalışanların mesaileri bugün sabah 08.00'da başlayacak.

Ankara İl Umumi Hıfzısıhha Kurulu'nun aldığı kararın detayları şöyle:

"Ankara İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu 03.12.2020 tarihinde 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 23. 27. ve 72. maddelerine göre, Ankara Valisi Vasip ŞAHİN başkanlığında olağanüstü toplanarak gündemindeki konuları görüşüp aşağıdaki kararları almıştır.

Koronavirüs (Covid­19) salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi korumak ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutmak amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmiştir.

Gelinen aşamada son dönemde Koronavirüs salgınının yayılımında tüm Dünya’da ve özellikle Avrupa’da hızlı bir artış yaşandığı, Ülkemizde ve İlimizde de vaka ve hasta sayılarında yükseliş görüldüğü kamuoyunun malumudur.

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca salgınla mücadelenin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra salgının seyri ve olası riskler göz önünde bulundurularak hayatın her alanına yönelik uyulması gereken kurallar ve önlemler belirlenmektedir.

Bu çerçevede; İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun 18.11.2020 tarih ve 2020/82 sayılı Kararı ile; İlimizde faaliyet gösteren Organize Sanayi Bölgeleri, Küçük Sanayi Siteleri ve Sanayi Kuruluşları için Mesai saatlerinin 07:00- 16:00 olarak düzenlenmesine, işletmelerce ihtiyaç duyulması halinde, fazla mesai ve /veya vardiya saatlerinin de buna göre teselsül ettirilmelerine, fazla mesai ya da vardiyalı çalışma yapacak işletmelerin mesai bitiş saatlerinin, 17:00 - 19:00 saatleri arasında olmamak kaydıyla, kendilerince belirlenmesine, karar verilmişti.

Konuyla ilgili, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının yoğun talepleri üzerine ve ilimizde salgınla mücadelede gelinen aşamada bu husus tekrar değerlendirilmiş olup, İlimizde faaliyet gösteren Organize Sanayi Bölgeleri, Küçük Sanayi Siteleri ve Sanayi Kuruluşları için;

• Mesai saatlerinin 08:00-18:00 olarak düzenlenmesine, işletmelerce; ihtiyaç duyulması halinde, ( sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili kararlar ve bu kararlardaki istisna hükümlerine uyulmak şartıyla ) yapacakları fazla mesai ve /veya vardiya saatlerinin de buna göre teselsül ettirilmelerine,

• Bu düzenlemeden, faaliyet konusu üretim veya imalat olmayan işletmeler ile serbest meslek mensuplarının (banka, mali müşavirgibi yardımcı sektörlerin) muaf tutulmalarına,

Kaymakamlarımız ve ilgili Kurumlarımızca konu hakkında gerekli hassasiyetin gösterilerek uygulamanın yukarıda belirtilen çerçevede eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesinin sağlanmasına, tedbirlere uymayanlarla ilgili Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesine, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına,

Oy birliği ile karar verildi."

OSB'ler ve sanayi kuruluşlarına yeni mesai düzenlemesi ile ilgili etiketler Ankara Vasip Şahin Sanayi hıfzısıhha osb
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.