Ankara'da Bendevi Palandöken: “İş yeri kiralarında stopaj uygulaması kaldırılmalı”

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken Stopaj vergisinin esnafın belini büktüğünü söyledi.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken: “Stopaj vergisi ya tamamen kaldırılmalı ya da esnafın ödeyebileceği makul bir orana çekilmeli. Kira gelirinden doğan vergiyi esnaf ödüyor. Stopaj uygulaması, omzunda birçok yük bulunan esnafı daha da zor duruma sokuyor. Bu uygulama ya tamamen kaldırılmalı ya da oran yüzde 20’den yüzde 5’ler seviyesine düşürülmeli. Çünkü haksız bir düzen olarak esnafın kazancını önemli bir oranda azaltıyor. Bu verginin kaldırılmasıyla esnafa bir ayrıcalık tanınmıyor. Yalnızca var olan haksız bir uygulama ortadan kaldırılmış oluyor. Bunun için acilen stopaj vergisi konusunda yenri bir düzenleme yapılmasını bekliyoruz” dedi.
İş yeri kiralarındaki stopaj vergisinin esnaf yönünden haksız bir uygulama olduğunu belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “İş yeri kiralarında kira gelirinden doğan vergiyi, kira gelirini elde eden mükellef değil, kiracı konumundaki esnafımız ödüyor. Dolayısıyla iş yeri kiralık olan esnaf ve sanatkâr, ticari faaliyetlerinden dolayı zarar da etse bu vergiyi ödemek zorunda kalıyor. Kira geliri 30 bin TL’yi aşan kira gelirlerinde iş yeri sahipleri beyanname veriyor fakat vergi ödemeyerek vergi iadesi alıyor. Bu da esnaf için diğer büyük iş yerlerine göre ve iş yeri sahibine göre tamamen haksız bir düzen oluşturuyor. Yüzde 20 olan stopaj oranı ya tamamen kaldırılmalı ya da yüzde 5’e düşürülmeli. Esnaf zaten yüksek kiralar, vergiler, sigorta primi, verginin vergisi derken kazancı buhar oluyor” diye konuştu.

Ankara'da Bendevi Palandöken: “İş yeri kiralarında stopaj uygulaması kaldırılmalı” ile ilgili etiketler Ankara
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.