Ankara'da 4.5 büyüklüğünde deprem

Ankara'da 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Gelen son dakika bilgisine göre deprem Ankara'nın Kalecik ilçesinde meydana geldi ve çevre ilçelerden de hissedildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremde herhangi bir can ya da mal kaybı yaşanmadığını bildirdi.

Gelen son dakika bilgisen göre Ankara'nın Kalecik İlçesi'nde 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi...

AFAD'a göre saat 22.53'te Kalecik ilçesinde 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi, deprem çevre ilçelerden de hissedildi.

Depremin yerin 12.8 km derinliğinde maydana geldiği belirtildi.


Ankara'da 4.5 büyüklüğünde deprem

İTÜ Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sinan Özeren, "Bölgede İkincil faylar olarak adlandırdığımız bir takım faylar var. Bu fayların üzerinde senelik  atım miktarları şaşırtıcı değil, buralarda deprem olması da şaşırtıcı değil. Ankara ciddi durum ihtiva eden bölgeden uzakta. Ankara ve civarı bu yönden ciddi bir fay zonu değil." diye konuştu.

Özeren sözlerine, "Burası ciddi bir deprem beklediğimiz bir yer değil, kesin konuşmak mümkün değil ama endişe etmeye gerek yok" diye son verdi.

Ankara'da 4.5 büyüklüğünde deprem - Resim : 2

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY'DAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kalecik ilçesinde meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki deprem nedeniyle geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Oktay, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Ankara Kalecik'te meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen deprem nedeniyle tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ekiplerimiz sahada, süreci yakinen takip ediyoruz. Rabb'im ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun." ifadelerini kullandı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Ankara Valisi Vasip Şahin, Kalecik ilçesinde meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki depreme ilişkin, şu ana kadar Kalecik Kaymakamlığına ve Valiliğe intikal eden can veya mal kaybı bulunmadığını bildirdi.

Şahin, Twitter hesabından, Kalecik ilçesinde meydana gelen depreme ilişkin, "Şu ana kadar Kalecik Kaymakamlığına ve Valiliğimize intikal eden can veya mal kaybı bulunmamaktadır. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir." paylaşımında bulundu.

Ankara'da 4.5 büyüklüğünde deprem ile ilgili etiketler deprem Son dakika Ankara AFAD
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.