Ankara için uyarılar peş peşe geldi! Şimdi de sarı uyarı yayımlandı...

Ankara Valiliği sosyal medya hesabından bir uyarı yayımladı. Son dakika açıklamasında başkentte çarşamba sabahındın itibaren yer yer kuvvetli yağış beklendiği belirtildi. Bu arada Ankara'daki bahar havası perşembeden itibaren tersine dönüyor. Hava sıcaklığı hızla eksilere gerilerken perşembe, cuma ve pazar günleri kentte kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklığı ise - 10'lara kadar düşecek. Valiliğin ardından Meteorolojiden de başkent için sarı uyarı yapıldı. Buna göre kar yağışı erken gelebilir...

Ankara Valiliği'nin Twitter hesabından yapılan son dakika uyarısına göre Ankara'da çarşamba sabahından itibaren yer yer kuvvetli sağanak yağış bekleniyor.

Valilik hava sıcaklığının ise mevsim normallerinin üzerinde sürmesinin beklendiğini de açıklamasında belirtti.

Ankara Valiliği'nin açıklaması şöyle:

"Ankara il genelinde Çarşamba sabah saatlerinden itibaren yer yer kuvetli sağnak yağmurlar tahmin edilmektedir. Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam etmesi bekleniyor" 

 

METEOROLOJİ'DEN SARI UYARI GELDİ

Bu arada Meteoroloji Genel Müdürlüğü de saat 23.00 sıralarında Ankara için sarı uyarı yayımladı. 

Meteorolojinin yaptığı bildirim şöyle:

"Kuvvetli sağanak yağmurla başlayacak yağışın, hızlı soğumayla birlikte zamanla karla karışık yağrum ve yer yer kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Öğle, saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi beklenen kuvvetli yağışların oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Meteorolojinin sarı uyarısına göre sağanak yağış 13 Ocak Çarşamba günü saat 06.00'da başlayacak ve aynı gün öğlen saat 13.00 gibi sona erecek. 

Ankara için uyarılar peş peşe geldi! Şimdi de sarı uyarı yayımlandı... 

 

Ankara için uyarılar peş peşe geldi! Şimdi de sarı uyarı yayımlandı... - Resim : 2

ANKARA'DA YAĞMURUN ARKASINDA KAR VAR

Meteorolojiye göre Ankara'da 5 günlük hava durumu da şöyle:

Meteoroloji'nin Ankara için yaptığı hava tahminlerine göre yağışlar yarın akşam saatlerine kadar devam edecek. Hava sıcaklığı 11-12 derece civarlarında olacak. 

Perşembe günü başkentte karla karışık yağmur beklenirken hava sıcaklığı 1-5 dereceler civarında olacak. 

Ankara için uyarılar peş peşe geldi! Şimdi de sarı uyarı yayımlandı... - Resim : 3

Cuma günü hava sıcaklığı eksileri görürken kar yağışı hakim olacak. 

Cumartesi günü sıcaklıklar eksi 8-eksi 3 aralığına inerken, parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. 

Pazar günü ise hafif şiddete kar yağışı beklenirken, hava sıcaklığı ise -10, -5 aralığına düşecek. 

Ankara için uyarılar peş peşe geldi! Şimdi de sarı uyarı yayımlandı... ile ilgili etiketler Ankara Valiliği Sağanak Yağış sıcaklık
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.