Ankara Esenboğa Havalimanında koronavirüs alarmı

Tahran İstanbul uçağı koronavirüs şüphesiyle Ankara'ya iniş yaptı. Uçakta bulunan 12'si İran'ın Kum şehrinden olmak üzere 17 yolcunun ateşlerinin yükseldiği ve koronavirüs şüphesi ile kontrol altına alındıkları belirtildi. 132 yolcusu bulunan uçak güvenlik çemberine alındı. Ambulanslar alana sevk edildi. Sağlık ekiplerinin müdahalesi ve tetkikler sürüyor.

Gelen son dakika bilgisine göre içinde 132 yolcunun bulunduğu uçaktaki 12'si İran'ın Kum şehrinden olmak üzere 17  yolcunun ateşi yükseldi. Uçak planlı bir şekilde Ankara’ya indi. Uçaktaki vatandaşlarımız ve mürettabatın sağlık kontrolleri ve gözlem süreçleri tedbir amaçlı olarak planlandığı şekilde gerçekleştiriliyor.

Tahran-İstanbul seferini yapan uçaktaki yolcuların Sağlık Bakanlığının da koordinasyonunda Ankara Sağlık Müdürlüğü ve Bakanlık yetkilileri nezaretinde ön muayeneleri yapıldı.

Ankara Esenboğa Havalimanında koronavirüs alarmı

Saat 12.30 itibarıyla Sağlık Bakanlığı ekipleri, ikinci bir kontrol için uçağa giriş yaparken tarama sürüyor.

UÇAK 10.45'TE TEKER KOYDU

TC-LOE kuyruk tescilli A330-300 tipi yolcu uçağının saat 10.45'te Esenboğa Havalimanı'na indi. Yolcuların tek tek taramadan geçirildiği belirtildi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından yayımlanan talimatla Türk şirketlerinin yalnızca İran’dan sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının taşınmasına izin verilmişti. Bu talimat doğrultusunda korona şüphesiyle karantinaya alınan yolcunun Türk kimlikli olma olasılığının yüksek olduğu belirtildi.

Ankara Esenboğa Havalimanında koronavirüs alarmı - Resim : 2SAĞLIK BAKANI: ŞÜPHELENDİK İNDİRDİK

Uçaktaki durumla ilgili sıcağı sıcağına açıklamalarda bulunan Bakan Fahrettin Koca, "Uçakta ateşi öksürüğü olanlar vardı. Şüphelendik indirdik. 3-4 saat sonra kesin sonuçlar alınacak" ifadesini kullandı.

TÜRK HAVA YOLLARI İRAN UÇUŞLARINI DURDURMUŞTU

Türk Hava Yolları, İran'a düzenlediği bazı uçuşları 27 Şubat'a kadar durdurmuştu. Şirket koronavirüs tehlikesine karşı İran'ın İsfahan, Meşhed, Şiraz ve Tebriz'e düzenleyeceği seferler iptal etmişti. Tahran seferleri ise 2’ye düşürülmüştü.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığı uçaktaki alınan önlemler ile ilgili bir açıklama yaparak, yolcuların 14 gün gözetim altında tutulacağını açıkladı.  

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Bilindiği üzere, 23 Şubattan itibaren, komşumuz İran’la kara, demir ve havayolu geçişleri durdurulmuştur. Kara sınırlarımız karşılıklı olarak kapalıdır ancak havayoluyla ülkemizden İran’a dönmek isteyen İran vatandaşları için dönüşler devam etmektedir.

İran’dan ülkemize dönmek isteyen Türk vatandaşları için ise özel bir sefer düzenlenmiştir. İran’dan bu suseferle ülkemize gelen Türk vatandaşları 14 gün süreyle gözlem altında tutulacaktır.

Bu çerçevede THY’ye ait TK879 sefer sayılı Tahran uçağının Ankara’ya inişi planlanmıştır. Uçakta bulunan 132 Türk yolcu ve mürettebat ilk kontrolleri ve karantina süreçleri için daha önce boşaltılmış ve karantina hastanesi olarak hazırlanmış olan Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesine nakledilecektir.

Yolcuların detaylı sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra numuneleri alınarak Ulusal Viroloji Laboratuvarımızda tahlilleri tamamlanacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Dr. Fahrettin Koca
T.C. Sağlık Bakanı"

Ankara Esenboğa Havalimanında koronavirüs alarmı - Resim : 3

Ankara Esenboğa Havalimanında koronavirüs alarmı - Resim : 4

Ankara Esenboğa Havalimanında koronavirüs alarmı ile ilgili etiketler Koronavirüs Korona THY Koronavirüsü alarm şüphe
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.