Ali Koç, Fenerbahçe'nin borcunu açıkladı!

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulübün resmi televizyonu FB TV'de camiaya seslendi. Koç, " Borcumuzun 400 milyon euro olduğu söyleniyordu. 31 Mayıs 2018 itibariyle bizim borcumuz 621 milyon euro." ifadelerini kullandı.

Sarı-lacivertli kulüple ilgili merak eden konuları açıklayan Koç'un sözlerinden öne çıkan satırbaşları şu şekilde:

Bizim en önemli prensiplerimizden biri şeffaflık. Bugünlük camiaya sesleniş diye adlandırılan program 1-2 ay arayla olacaktır. Buranın milyonlarca sahibi olduğunu dernekleriyle, sporcularıyla kamuoyuna mal olan camia olduğunu ve herkesin mümkün olduğunca bilgilendirilmesi gerektiğini söylemiştim.

50 gün oldu. Fenerbahçe Spor Kulübü, seçim öncesinde tarihi bir seçim yaşayacak demiştim. Katılım oranlarıyla, sandık sayısıyla, statta yapılacak olmasıyla, rekabetli geçeceği için tarihi bir seçim olacak demiştik. Bu seçim sürecini camiaya yakışır bir şekilde geçmesini sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Seçimin sonucu da tarihi oldu. Bir taraf farklı kazanacak ama hangi taraf bilmiyorum demiştim. Herhalde bu kadar farkı beklemiyordum. Camianın ciddi bir felsefe değişikliğine duyduğu arzuyu gösteriyordu bu. En büyük transferimiz felsefe değişikliği demiştik.

Transfer yapmakta, oyuncu yetiştirmekten, iletişim, marka yönetme, dijitalleşme... Baştan aşağı bir felsefe değişikliğinden bahsediyoruz.

BU KADAR KÖTÜ TABLO BEKLEMİYORDUK

Doğru yolda olduğumuzu düşünüyorum. Türk futbolun bu mali tabloda sürdürülemeyeceğini dile getirmiştik ve haklı olduğumuzu gördük. Biz her şeyin toz pembe olmadığını biliyorduk ve durum zor olmasına rağmen göreve talip olduk. Durum beklediğimizden çok daha vahim çıktı. Fenerbahçe'nin sırları değildir bu bilgiler. İlk günden itibaren farkına vardık ki hiçbir banka hesabımızda harcanacak bir kuruş naktimiz yoktu. İhtarlar, haciz tehditleri gelmeye başladı. Sportif faaliyetlerde geri dönük ödemeler yapılmadı, bankalar, faktöring şirketleri kapımıza geldiler. Kötü tablo bekliyorduk ama bu kadarını beklemiyorduk.

Biz fedakarlık yapacağız dedik. Kimsenin elinde sihirli değnek yok. El ele verirsek bu kötü gidişatı durdururuz dedik. Önce bizim fedakarlık yapmamız gerekiyordu. Kaynak girdisi, yeni sponsorlukların edinmesi... Bununla birlikte taraftar desteği istedik. Forma satışlarına bir rekor kıralım dedik, o yolda gidiyoruz. Kombinelere hücum edelim dedik, beklediğimizden fazla ilgi geldi. Üyeliklerde de artış oldu. Camiamızın da bize ses verdiğini beklentilerimize karşılık bulduğumuz görüldü.

BORÇ 400 DEĞİL, 621 MİLYON EURO

Borç durumumuzun 400 milyon Euro olduğu söyleniyordu. Bir kurumun borcu sadece finansal kurumlara sınırlı değil .. Bizim borcumuz 3.2 milyar TL. O günün rakamlarıyla 621 milyon Euro'ya tekabül ediyor. 3,2 milyar TL'lik borcu 2.2 milyar TL'si kısa vadeli borç. Bir yıla kadar ödenmesi gerekiyor. Bu rakamlarından bir kısmı Futbol A.Ş denetiminden geçti, derneğin de denetiminden geçecek. Bu tablonun daha olumsuz olması olası, umarım yanılıyorumdur. Bundan önceki yönetimimiz 400 milyon Euro borcumuz olduğunu söylüyordu. Bu rakamla arada yüzde 54'lük bir fark olduğunu söylemek istiyorum. 621 milyon Euro'nun 421 milyon Euro'su factoring borçlarına gidiyor. Factoring bir alacağın kırdırılması demek. Finansal kuruluşlarla yaptığımız factoringde alacağınızı kırdırıyorsunuz, hangisinin en iyi olduğunu düşünürseniz onunla ilerliyorsunuz. Bir de grup için factoring var.

 

Ali Koç, Fenerbahçe'nin borcunu açıkladı! ile ilgili etiketler Ali Koç Fenerbahçe borç
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.