Ali Babacan'ın partisinin ismi ve kurucu kurulu açıklandı

Yeni parti dilekçesini içişleri Bakanlığı'na veren Ali Babacan, katıldığı TV programında partisinin ismiyle ilgili, ''Partinin ismi çarşamba günü lansmanda teyit edeceğiz, o gün açıklayacağız. Çok sayıda isim var. Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) doğru'' ifadelerini kullandı. Babacan'ın partisinin kurucu kurulu da internete sızdırıldı.

Son dakika...Yeni bir parti kurma hazırlığında olan Ali Babacan, İçişleri Bakanlığı'na partisinin dilekçesini verdi. 

CANLI YAYINDA AÇIKLADI

Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın programına konuk olan Babacan, "İçişleri Bakanlığı'na dilekçe veriliyor, 90 kişilik kurucular kurulu bugün dilekçemizi veriyor. Partimizin tüzüğü ve programının son halini verdik. Bu sabah da heyetimiz resmî başvurumuzu yapacak" dedi.

ALİ BABACAN'IN PARTİSİNİN İSMİ NE OLACAK?

Partinin ismini açıklamayan Ali Babacan, "Partinin ismi çarşamba günü lansmanda teyit edeceğiz, o gün açıklayacağız. Çok sayıda isim var. Demokrasi ve Atılım Partisi doğru" ifadelerini kullandı.

Ali Babacan'ın partisinin ismi ve kurucu kurulu açıklandı

PARTİNİN KURUCU KURULUNDA KİMLER VAR

Babacan'ın kurduğu Demorkasi ve Atılım Partisi'nin (DEVA) kurucu kurulundaki  isimler de belli olmaya başladı.  Partinin kurucular kurulunda Sadullah Ergin, Metin Gürcan, Nihat Ergün, Edip Uğur, idris Şahin, Mustafa Yeneroğlu gibi isimlerin yer aldığı gelen son dakika bilgisi  arasında.

Ali Babacan'ın partisinin ismi ve kurucu kurulu açıklandı - Resim : 2

ALİ BABACAN KİMDİR?

Ali Babacan, 4 Nisan 1967’de Ankara’da doğdu. 1985’te Türk Eğitim Derneği Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi’ni bitirdi. 1989 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden olarak mezun oldu.

Babacan, Yüksek lisansını ABD’de Northwestern Üniversitesi Kellogg School of Management’de İşletme Dalında tamamladı. Yüksek lisans çalışmalarında Pazarlama, Organizasyon ve Uluslararası İş İdaresi dallarında uzmanlaştı.

1992-1994 yılları arasında, ABD’de finans sektörünün üst düzey yöneticilerine danışmanlık yapan özel bir şirkette çalıştı.

1994-2002 yılları arasında, Ankara’da özel sektörde iş hayatını sürdürdü.

2001 yılında AK Parti Kurucu Üyesi ve MKYK üyesi oldu. 22, 23 ve 24. Dönemde Ankara Milletvekili seçildi. 58. ve 59. Hükümetlerde Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevinde bulundu. 60. Hükümet'te ise Dışişleri Bakanı ve Avrupa Birliği ile müzakerelerde Başmüzakereci olarak görev yapmaktaydı. Egemen Bağış'ın Devlet Bakanı ve Başmüzakereci konumuna getirilmesinin akabinde sadece Dışişleri Bakanı olarak bir süre görevine devam etti; 1 Mayıs 2009'da gerçekleşen kabine değişikliğinden sonra Dışişleri Bakanlığı'nı Ahmet Davutoğlu'na devretmiştir. 61 ve 62. Hükümette Başbakan Yardımcılığı görevine getirildi.

Ali Babacan'ın partisinin ismi ve kurucu kurulu açıklandı ile ilgili etiketler Son dakika Ali Babacan Parti canlı yayın FOX deva yeni parti deva
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.