Afrin'de bombalı saldırı! MSB'den açıklama: Can kaybı artıyor

Suriye'nin Afrin ilçesinde bomba yüklü yakıt tankeriyle düzenlenen terör saldırısında ilk belirlemelere göre, en az 35 sivil hayatını kaybetti. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan son dakika açıklamada, PKK/YPG’nin, Afrin'de düzenlediği bombalı araç saldırısında can kaybının 40'a yükseldiğini duyurdu. Hatay Valiliği ise aracı getiren şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Afrin ilçe merkezinde sivillerin yoğun olarak bulunduğu Racu caddesinde bomba yüklü mazot tankeri infilak ettirildi.

İlk belirlemelere göre en az 10 sivil öldü, onlarca sivil yaralandı.

BİRDEN FAZLA ARAÇ YANDI

Patlama sonucu çevrede birçok binada hasar meydana gelirken, yol üzerinde birden fazla araç yanarak kullanılmaz hale geldi.

Yaralılar Afrin merkezindeki hastanelere kaldırılırken ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Olay yerine intikal eden itfaiye ekipleri ve sağlık personeli çalışmalarını sürdürüyor.

YPG/PKK İHTİMALİ KUVVET KAZANDI

Yerel güvenlik güçleri, saldırıyı terör örgütü YPG/PKK'nın düzenlediği ihtimali üzerinde duruyor.

Afrin'in güneydoğusundaki Tel Rıfat'ı işgal eden terör örgütü YPG/PKK, sık sık Afrin, Azez, Bab ve Cerablus bölgelerini hedef alıyor.

Afrin'de bombalı saldırı! MSB'den açıklama: Can kaybı artıyor

MSB: EN AZ 35 KİŞİ ÖLDÜ, 30'DAN FAZLA SİVİL YARALANDI

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada “Afrin’de bomba yüklü yakıt tankeri ile saldırı düzenleyen YPG/PKK’lı teröristler en az 35 masum sivili katletti, 30’dan fazla sivili yaraladı” denildi.

Milli Savunma Bakanlığı sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “İnsanlık düşmanı PKK/YPG, Afrin’de yine masum sivilleri hedef aldı. Afrin şehir merkezinde sivillerin yoğun olduğu bir bölgede bomba yüklü yakıt tankeri ile saldırı düzenleyen teröristler, ilk belirlemelere göre en az 35 masum sivili katletti, 30’dan fazla sivili de yaraladı” ifadelerine yer verdi.

SON DAKİKA... MSB'DEN YENİ AÇIKLAMA: HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 40'A YÜKSELDİ

Son dakika... MSB, PKK/YPG’nin, Afrin'de düzenlediği bombalı araç saldırısında can kaybının 40'a yükseldiğini duyurdu. MSB'den yapılan yazılı açıklamada, "Eli kanlı terör örgütü PKK/YPG'nin, Afrin'de masum sivillere yönelik düzenlediği bombalı araç saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 11'i çocuk olmak üzere 40'a, yaralıların sayısı ise 47'ye yükseldi" denildi.

HATAY VALİLİĞİ: ARACI GETİREN ŞÜPHELİ YAKALANDI!
Hatay Valiliği'nden yapılan açıklamada bugün öğle saatlerinde Afrin'de EYP ile patlatılan aracı olay yerine getiren şüphelinin yakalandığı, yaralıların tedavilerinin ise Afrin ve Hatay'daki hastanelerde sürdüğü bildirildi.

Suriye'nin Afrin kentinde bugün saat 15.40 sıralarında meydana gelen olayda, mazot yüklü kamyona yerleştirilen metal parçalarla parça ve basınç etkili arttırılan el yapımı patlayıcı'nın (EYP) patlaması sonucu 3'ü çocuk olmak üzere 42 sivil hayatını kaybederken, 30 sivil ise yaralandı. Hatay Valiliği'nden yapılan açıklamada, patlamanın etkisiyle olay yerinde meydana gelen yangının söndürüldüğü, patlayan aracı olay yerine getiren şüphelinin Hatay Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalandığı bildirildi. Açıklamada, yaralıların tedavilerinin Afrin ve Hatay'daki hastanelerde devam ettiği kaydedildi.

Afrin'de bombalı saldırı! MSB'den açıklama: Can kaybı artıyor ile ilgili etiketler YPG PKK Son dakika Suriye Afrin patlama bomba
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.