Abdullah Avcı'dan Fatih Altaylı'ya suç duyurusu

Gazeteci Fatih Altaylı hakkında Bir televizyon programında Beşiktaş eski teknik direktörü Abdullah Avcı hakkında sarf ettiği sözler nedeniyle 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Abdullah Avcı Fatih Altaylı'nın kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Sabah Gazetesi'nden Irmak Atakan'ın haberine göre, Fatih Altaylı'nın 7 Ekimde yayınlanan televizyon programındaki sözleri üzerine Abdullah Avcı harekete geçti.

Programda Beşiktaşlı çalıştırıcının 'Teknik direktörlüğüm sorgulanamaz' sözlerini hedef alan Altaylı "Ulan hangi başarı" diye sözlerine başlarken şu ifadeleri kullanmıştı:

"A Milli Takım'a gittin, madara olarak geri geldi. Çeşitli ilişkiler sayesinde Başakşehirspor'da 4 yıl kaldın. Bunların 2 yılında çuvalladın. En tepeden kollanarak, desteklenerek... Ne oldu, altına yaptın. Sen kim oluyorsun Abdullah Avcı başarıdan söz ediyorsun. Büyük bir ukalalık, züppelik içinde 'Benim başarılarım sorgulanamaz' diyor. Olmayan bir şey sorgulanamaz. Pardon üst yapıda başarısı yok, altyapılarda var."

'GÜNEŞ'LE İLGİLİ KONUŞMADAN ÖNCE BESMELE ÇEK'

Abdullah Avcı'nın Avrupa'da madara olduğunu ve Şenol Güneş ile ilgili konuşabilmesi için önce besmele çekmesi gerektiğini ifade eden Fatih Altaylı, Şenol Güneş, Mustafa Denizli ve Fatih Terim'in bile bu lafları etmediğini söyleyerek "Bu ne egodur kardeşim" yorumunu yaptı. Kimse 'en büyük benim' demekle en büyük olmadığını dile getiren Altaylı, 'Git işine kardeşim ya' diyerek Avcı ile ilgili sert eleştirilerde bulunmuştu.

Savcılık Abdullah Avcı'nın sözleri üzerine Fatih Altaylı hakkında soruşturma başlatarak söz konusu ifadeleri kullandığı programı inceleme altına aldı. Savcılık yürütülen soruşturma sonunda Altaylı'nın programda serf ettiği sözlerin hakaret suçunu işlediğine kanaat getirerek iddianame düzenledi. Hakkında 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan gazetece ilerleyen günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

'500 BİN LİRALIK DAVA AÇTIM'

Abdullah Avcı Fatih Altaylı'nın ifadeleri sonrası 'Kamuoyuna Duyuru' başlığı ile yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı; "Abdullah Mucib Avcı'ya karşı Fatih Altaylı'nın 7 Ekim 2019 tarihli Spor Saati Programı'nda sarf etmiş olduğu hakaret boyutuna varan sözleri neticesinde Fatih Altaylı'ya karşı Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 500.000 TL'lik manevi tazminat davası açıldığını kamuoyunun dikkatine sunarız."

Abdullah Avcı'dan Fatih Altaylı'ya suç duyurusu ile ilgili etiketler Abdullah Avcı Fatih Altaylı suç duyurusu mahkeme
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.