ABD'den korona aşısına 1 milyar dolar

ABD, koronavirüs aşısı için ilaç üreticisi Johnson & Johnson ile 100 milyon doz için anlaşma imzaladı. Son dakika haberine göre, ABD hükümeti aşının üretimi ve teslimi için firmaya 1 milyar dolar ödemeyi taahhüt etti.

Johnson & Johnson'dan yapılan açıklamada, anlaşma kapsamında "Ad26.COV2.S" adı verilen aşı adayının ABD Gıda ve İlaç İdaresi'nden acil durum kullanım izni ya da onayını almasının ardından ABD'de kullanılacağı ifade edildi.

ABD hükümetiyle 100 milyon dozluk potansiyel Kovid-19 aşısının üretimi ve teslimi için anlaşıldığı kaydedilen açıklamada, anlaşma tutarının ise 1 milyar doların üzerinde olduğu belirtildi.

Açıklamada, söz konusu aşının kar amacı gütmeyen küresel bir temelde sağlanacağına işaret edilirken, ABD hükümetinin anlaşma kapsamında 200 milyon doz ilave aşı satın alabileceği vurgulandı.

Johnson&Johnson, "Ad26.COV2.S" adı verilen aşı adayının 1. ve 2. aşama klinik denemelerine ABD ve Belçika'da başlamıştı. Şirket, klinik denemelerin başarılı olması halinde gelecek yıl 1 milyar dozdan fazla aşıyı tedarik etmeyi hedefliyor.

Öte yandan, ABD hükumeti, temmuz ayında da Amerikan ilaç şirketi Pfizer ile Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin'in kurucu ortağı olduğu Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in geliştirdiği Kovid-19 aşı adayından 100 milyon doz tedarik edilmesi için 1,95 milyar dolarlık anlaşma yapmıştı.

 

ABD'den korona aşısına 1 milyar dolar ile ilgili etiketler ABD Ad26.COV2.S aşı johnson johnson
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.