ABD uçak gemisi Doğu Akdeniz'e girdi

Deniz Trafik portalı üzerinden edinilen bilgiye göre, Amerikan Deniz Kuvvetleri'ne ait uçak gemisi Doğu Akdeniz'e girdi.

Amerikan Deniz Kuvvetleri, uçak gemisi USS Dwight d. Eisenhower, kısa süre önce Atlantik Okyanusu'nu Akdeniz'e bağlayan Doğu Akdeniz'e girdi. Deniz Trafik portalı tarafından bildirilen bilgiye göre, ABD uçak gemisi Rus gerilimine rağmen Cebelitarık Boğazı'ndan geçti.

ABD uçak gemisi Doğu Akdeniz'e girdi

Eisenhower, her ikisi de silahlı güdümlü füze kruvazörleri olan USS San Jacinto ve USS Gulf Tomahawk'u içerdiğine inanılan birkaç ABD Donanması geminin eskortuna sahip olduğu iddia ediliyor.

ABD uçak gemisi Doğu Akdeniz'e girdi - Resim : 2

ABD Deniz Kuvvetleri yetkililerinin gemi ile ilgili yaptığı açıklamada, 'ABD 6. Filosunda müttefiklerimizin ve ortaklarımızın yanı sıra uluslararası sularda deniz güvenliği operasyonlarını desteklemek için operasyonlar yürüttüğünü' belirtti.

ABD uçak gemisi Doğu Akdeniz'e girdi - Resim : 3

İtalya'nın Napoli kentinde merkezi bulunan 6. Filo'nun, Akdeniz dahil Avrupa ve Kuzey Afrika'da da faaliyet gösteriyor.

Eisenhower, bir ay süren sertifika tatbikatlarını tamamladıktan hemen sonra Virginia'daki ana limanına dönmeden 20 Şubat'ta konuşlandırmaya başladı. Donanma, taşıyıcının neden mola vermeden konuşlandırıldığına dair resmi bir açıklama yapmadı.

EISENHOWER UÇAK GEMİSİ ÜSTÜN DONANIMI VE KABİLİYETLERİ

Eisenhower gemisinde 100 uçak barınabilmektedir.24 katlı olan uçak gemisinde uçaklar özel bir asansör ile piste çıkmaktadır. 5 bin personel aktif olarak çalışmaktadır. Dev okyanuslardan geçerken özel sistemleri sayesinde dalgalardan etkilenmeden dünyanın her yerine gidebilmektedir. Nükleer enerji ile çalıştığı için 18 yıl boyunca herhangi bir güç takviyesine ihtiyacı yoktur. Savunma sistemleri olarak hangi füzelerin olduğu gizli tutuluyor.

 

 

 

ABD uçak gemisi Doğu Akdeniz'e girdi ile ilgili etiketler uçak gemisi abd uçak gemisi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.