Son dakika... ABD piyasalarında 'Kara Pazartesi'... ABD borsaları yüzde 7 düşüşle açıldı, işlemler durduruldu

Son dakika... ABD borsaları yüzde 7'yi aşan kayıpla açıldı. ABD borsaları da petrol fiyatlarındaki çöküşle gelen küresel satış dalgasına katıldı. İşlemler 15 dakikalığına askıya alındı. S&P 500 Endeksi'ndeki yüzde 7'lik düşüş sonrası Aralık 2008'den beri ilk kez devre kesici uygulandı.

Rusya ve Suudi Arabistan arasındaki petrol restleşmesi dünya piyasalarını alt üst etti. Uluslararası piyasalarda, petrol fiyatları çökerken, hisseler güçlü düştü ve para birimleri ve tahvillerde sert hareketler yaşanıyor. 

ABD FAİZLERİ ÇAKILDI

Öte yandan ABD faizleri de adeta çakıldı. Ham petrol fiyatlarında yüzde 31'e varan sert düşüş ABD Borsalarını da vurdu.

Dow Jones Endeksi açılışta yüzde 7'den fazla düşerken S&P 500 Endeksi yüzde 7 düştü, endeks böylece 19 Şubat'taki rekorundan beri yüzde 20'ye yakın düştü. Nasdaq Endeksi ise de açılışta yüzde 6.7 civarında geriledi.

2008'DEN BERİ İLK KEZ DEVRE KESİCİ UYGULANDI

Borsalardaki sert düşüş sonrası işlemler 15 dakikalığına askıya alındı. S&P 500 Endeksi'ndeki yüzde 7'lik düşüş sonrası Aralık 2008'den beri ilk kez devre kesici uygulandı. Düşüş yüzde 20'yi bulursa piyasaların tamamen kapatılacağı belirtiliyor. 

KORONAVİRÜS SALGININA İLİŞKİN ARTAN ENDİŞELER ETKİLİ OLDU

Piyasalardaki negatif seyirde, koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin artan endişeler ve hızlı bir şekilde düşen petrol fiyatları etkili oldu.

KÖRFEZ SAVAŞI'NDA YAŞANAN DÜŞÜŞTEN SONRAKİ EN BÜYÜK DÜŞÜŞ

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı ham petrol üreticisi ülkelerin toplantısından üretim kesintisi kararının çıkmaması ve yetkililerden gelen açıklamaların herhangi bir anlaşmaya ilişkin beklentileri azaltması sonrası Brent petrolün varil fiyatı 32 dolara geriledi. Petrol fiyatlarında 3’te bir oranındaki bu düşüş, Ocak 1991’de Birinci Körfez Savaşı'nın başlangıcında yaşanan düşüşten sonraki en büyük düşüş olarak kayıtlara geçti. ABD'nin 10 yıl vadeli tahvil faizi yüzde 0,4'ün altına, 30 yıl vadeli tahvil faizi ise yüzde 1'in altına geriledi.

 

Son dakika... ABD piyasalarında 'Kara Pazartesi'... ABD borsaları yüzde 7 düşüşle açıldı, işlemler durduruldu ile ilgili etiketler ABD borsa
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.