3 ülkeden peş peşe Cemal Kaşıkçı açıklaması!

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürüldüğünü dün gece yarısı kabul eden Suudi Arabistan ile ilgili ABD, İngiltere ve Fransa'dan art arda açıklamalar geldi.

ABD Ticaret Bakanı Steven Mnuchin, Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülmesi üzerine Suudi Arabistan'a uygulanacak muhtemel yaptırımlara yorum yapmak için erken olduğunu söyledi.

Mnuchin cinayetle ilgili Suudi Arabistan'dan ABD'ye verilen bilgileri iyi bir ilk adım olarak tanımladı ancak "Apaçık bir şekilde yetersiz" dedi.

Bu hafta Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a gidecek olan Mnuchin, Suudi mevkidaşı ve ayrıca Enerji Bakanı'yla görüşecek.

ABD Ticaret Bakanı, 'Çöldeki Davos' adıyla sunulan Suudi Arabistan'ın yatırım konferansına katılmayacağını bir kez daha yineledi.

İNGİLTERE: SUUDİLERİN AÇIKLAMASI GÜVENİLMEZ

İngiliz Bakan Dominic Raab'a BBC televizyonunda açıklamalara inanıp inanmadığı soruldu. Bakan Raab, "Hayır, bence inandırıcı değil. Biz Türkiye'nin soruşturmasını destekliyoruz" dedi.

FRANSA: AYDINLATILMASI GEREKEN ALANLAR VAR

Fransa ise, cinayette aydınlatılması gereken bölümlere vurgu yaptı, ikili ilişkilerin soruşturmanın gidişatına göre korunacağını duyurdu.

ABD Başkanı Donlad Trump, Suudi Arabistan'ın cinayeti kabul etmesi üzerine açıklamayı inandırıcı bulduğunu söylemişti.

 Dünya çapında tepkilerin odağındaki Suudi Arabistan'a destek veren ülkeler ise, beklendiği gibi Orta Doğu'daki müttefikleri oldu. Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Bahreyn, Yemen ve Ürdün, Suudilerin ölümü kabul etmesini överek Riyad'ın yanında saf tuttu.

3 ülkeden peş peşe Cemal Kaşıkçı açıklaması! ile ilgili etiketler Cemal Kaşıkçı ABD Fransa İngiltere Suudi Arabistan
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.