24 Haziran Rize seçim sonuçları!

Türkiye, son yılların en tartışmalı ve çekişmeli seçim sürecinin sonuna geliyor. 24 Haziran 2018 ülkenin dört bir köşesinde kurulan sandıklarda vatandaşlar demokratik haklarını işleterek oy kullanacaklar. İlk defa bu seçimde Hem Cumhurbaşkanlığı hem de milletvekilliği için oy kullanılacak. Peki seçim sonuçları nasıl olacak ve nasıl canlı takip edilebilecek? İşte 2018 Iğdır genel seçim sonuçları ile ilgili detaylar haberimizde. Ayrıca AK Parti, CHP ve diğer partilerin oy oranları haberimizde...

24 Haziran Rize seçim sonuçları ne? 24 Haziran seçim sonuçları için nefesler tutuldu. Seçim anketi sonuçlarını yakınan takip eden vatandaşlar Pazar günü Rize ilinde oy kullandıktan sonra nihai seçim sonuçları için beklemeye başlayacaklar. Oylar sayılmaya başlamasının ardından açılan sandıkları ve oy oranlarını sitemiden takip edebilirsiniz. Peki 2018 Rize genel seçim sonuçları! CHP, AKP ve MHP oy oranları ne? İşte detaylar...

24 Haziran Rize seçim sonuçları!

RİZE AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI KİMLER?

AK Parti, listelerinde sürpriz isimlere yer verdi. Peki Rize AK Parti milletvekili adayları kim oldu? Hangi isimler listeye girdi? Rize AK Parti milletvekili adayları kimler?

İşte YSK'ya verilen liste:

Hayati yazıcı
osman aşkın bak
muhammed avcı

MHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

MHP milletvekili aday listelerine göre partinin mevcut 35 milletvekilinden 13'ü liste dışı kaldı. Bu isimler arasında eski Grup Başkanvekili Oktay Vural ve 2014 yılında cumhurbaşkanlığına aday olan Ekmeleddin İhsanoğlu da yer alıyor. Genel Başkan Devlet Bahçeli ise bir kez daha Osmaniye'den birinci sırada aday oldu. İstanbul 1. bölgeden Genel Başkan yardımcısı Semih Yalçın 1. sıradan, Celal Adan İstanbul 2. bölge 1. sıradan, Feti Yıldız ise İstanbul 3. bölge 1. sıradan aday oldu. Ankara 1. bölgeden 1. sıradan Mevlüt Karakaya'yı aday olarak gösteren MHP listelerinde Ankara 2. bölgede ise 1. sıradan ise Sadir Durmaz yer aldı. Ankara 3. bölge 1. sırada ise Yaşar Yıldırım yer aldı. Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar da listeye Ankara 2. bölge 3. sıradan adını yazdırdı.


Milletvekilliği için başvuru yapmasına rağmen 8 isimMehmet Parsak, Oktay Vural,Ahmet Kenan Tanrıkulu, Seyfettin Yılmaz, Mustafa Mit, Mehmet Günal, Mehmet Necmettin Ahrazoğlu, Oktay Öztürk aday gösterilmedi. Listede yer almamasına en çok şaşılan isim Mehmet Parsak oldu.

MHP, İzmir 1. bölge 1. sıradan Hasan Kalyoncu, İzmir 2. bölge 1. sıradan Tamer Osmanağaoğlu aday olarak gösterildi. İzmir Milletvekili Oktay Vural, adaylık başvurusu yaptığı halde MHP listesinde yer bulamadı.

SAADET PARTİSİ MİLLETVEKİLLERİ ADAYI

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na teslim etti. Sonrasında ise adaylar açıklandı. Peki Saadet Partisi 27.dönem Rize milletvekili adayları kim oldu? İşte Saadet Partisi Rize milletvekili aday listesi...

RİZE 1 MUHAMMET KAÇAR AVUKAT

RİZE 2 GÜLHAN HAFIZOĞLU EĞİTİMCİ

RİZE 3 BURAK UZUN SERBEST

RİZE CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI KİMLER?

CHP, listelerinde sürpriz isimlere yer verdi. Peki Rize CHP milletvekili adayları kim oldu? Hangi isimler listeye girdi? Rize CHP milletvekili adayları kimler?

İşte YSK'ya verilen liste:

Remzi Kazmaz
Aysel Taşkın
Kemal Özgür Kahraman

RİZE HDP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI KİMLER?

HDP, listelerinde sürpriz isimlere yer verdi. Peki Rize HDP milletvekili adayları kim oldu? Hangi isimler listeye girdi? Rize HDP milletvekili adayları kimler?

İşte YSK'ya verilen liste:

1-Necmettin Durmuş
2-Köna Hazar Özsoy
3-Sevgi Evren Köroğlu

24 HAZİRAN SEÇİM TAKVİMİ

YSK 24 Haziran milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili bir takvim yayımladı. Buna göre 22 Mayıs tarihinde yurt içi ve yurtdışı seçmen kütükleri kesinleşiyor. 26 Mayıs tarihinde milletvekili geçici aday listeleri yayımlanacak.

30 Mayıs'ta birleşik oy pusulalarının basımı ve milletvekili kesin aday listelerinin ilanı gerçekleştirilecek.

YURT DIŞINDA SEÇİM ERKEN BAŞLAYACAK

YSK'nın takvimine göre gümrük kapılarında ve yurt dışında oy verme işlemleri 7 Haziran Perşembe günü başlayacak. Yurtdışında oy verme işlemleri 19 Haziran Salı günü sona erecek. Cumhurbaşkanlığının seçiminin 2. tura kalması durumunda yurtdışında oy verme işlemleri 30 Haziran'da başlayacak ve 4 Temmuz'da sona erecek.

24 HAZİRAN OY VERME GÜNÜ

Türkiye'nin tüm illerinde, ilçelerinde, köylerinde vatandaşlar 24 Haziran günü sandığa gidecekler ve hem milletvekili hem de cumhurbaşkanlığı için oy kullanacaklar. Cumhurbaşkanlığı seçimi ilk turda tamamlanmazsa 8 Temmuz Pazar günü ikinci tur oylaması için vatandaşlar yine sandığa gidecekler.

PROPAGANDA VE SEÇİM YASAKLARI

Propaganda serbesti ve 14 Haziran Perşembe günü başlayacak ve aynı tarihte bazı seçim yasakları da devreye girecek. Liderler 17 Haziran Pazar gününden itibaren radyo ve televizyonlarda propaganda konuşması yapabilecekler.

24 Haziran Rize seçim sonuçları! ile ilgili etiketler Rize 24 haziran seçim sonuçları 24 haziran rize seçim sonuçları
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.