24 Haziran Gaziantep seçim sonuçları!

24 Haziran seçimlerine kısa bir süre kaldı. Cumhurbaşkanı ve 27.Dönem Milletvekili Genel Seçimleri sonuçları merakla bekleniyor. Gündeydoğu'nun büyük şehirlerinden olan Gaziantep'in oy oranlarının ne olacağı vatandaşlar tarafından araştırılıyor. 2018 Gaziantep seçim sonuçlarını ve oy oranlarını seçim günü sitemizden detayları ile öğrenebilirsiniz...

Vatandaşlar 24 Haziran'da sandık başına gitmeye hazırlanıyor.Yaklaşık 950 bin seçmenin oy kullanacağı Gaziantep'te partilerin ve cumhurbaşkanlarının oy oranlarının ne olacağı herkes tarafından büyük bir merak ile bekleniyor. Seçime sayılı günler kala heyecanlı bekleyiş sürüyor.2018 Gaziantep seçim sonuçlarını ve oy oranlarını seçim günü sitemizden takip edebilirsiniz! Merak edilen detaylar haberimizde...

24 Haziran Gaziantep seçim sonuçları!

2018 GAZİANTEP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI


24 Haziran seçimleri için kararlaştırılan partilerin Gaziantep milletvekili adaylarını yazımızdan görebilirsiniz.

GAZİANTEP MHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Ali Muhittin Taşdoğan
Sermet Atay
Mehmet Ejder Demir
Hüseyin Kurt
Serdar Çelik
Mustafa Bozgeyik
Meral Özdemir
Mesut Fettahlıoğlu
Berat Geyik
Ayşegül Demet Köroğlu
Sayit Çapan
Davut Karabacak
Halil Beyazay
Serdar Önel

GAZİANTEP AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Abdulhamit Gül
Ahmet Uzer
Mehmet Erdoğan
Abdullah Nejat Koçer
Derya Bakbak
Ali Şahin
Müslüm Yüksel
Mehmet Sait Kirazoğlu
Yaşar Atılgan
Serpil Kavrak
İhsan Kaya
Hatice Merve Tatar
Muhammed Melaz Aktoğ
Mahmut Burak Kızılelma

GAZİANTEP İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

İmam Hüseyin Filiz
Mehmet Can Tuğsuz
Celal Yıldırım
Mehmet Ömer Arpacıoğlu İsmet Kılıç
İbrahim Keskin
Lina Ocak
Oğuz Hocaoğlu
Sanem Kasapseçkin
İzettin Şahin
İlker Bay
Ceren Soylu
Ünver Bülent Gökseven
Mehmet Çelik

24 Haziran Gaziantep seçim sonuçları! - Resim : 2

GAZİANTEP CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Bayram Yılmazkaya
İrfan Kaplan
Hüseyin yalçın
Özgür Yılmaz
Hasan Öztürkmen
Hüseyin Cahit Kargıner
Naci Kılıç
Adile Merve Altınbaş Yılmaz
Nesrin Tuncel
Selim Karahan
Erdinç Tütüncüler
Nerin Türkmen
Yılmaz Demirdelen
Mehmet Turan Gündoğdu


GAZİANTEP MİLLETVEKİLİ SEÇİLENLER
AK Parti: Mehmet Şimşek, Abdulhamit Gül, Ahmet Uzer, Şamil Tayyar, Canan Candemir Çelik, Abdullah Nejat Koçer, Abdulkadir Yüksel, Mehmet Erdoğan.

CHP: Akif Ekici, Mehmet Gökdağ.

HDP: Mahmut Toğrul.

MHP: Ümit Özdağ.

GAZİANTEP

Gaziantep, eski ve halk arasındaki adıyla Antep, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık sekizinci şehri. 2016 itibarıyla 1.974.836 nüfusa sahiptir. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sanayi ve gelişmişlik bakımından birincidir. hâlâ yaşanılan en eski kentlerinden biridir.Bunların yanında Gaziantep, Türkiye sanayisi ve ticaretinde de çok önemli bir yer tutar. Bunun sebepleri arasında Gaziantep'in Anadolu ile Orta Doğu arasında bir konumda bulunması ve liman kentlerine yakınlığı sayılabilir. Gaziantep'in simgeleri arasında Gaziantep Kalesi sayılabilir.

Gaziantep'te çok sayıda pınar bulunmasına karşın hiç doğal göl bulunmamaktadır. Bu yüzden şehrin birçok yerine yapay göller ve barajlar inşa edilmiştir. İlin en önemli akarsuyu Fırat Nehri ve kollarıdır. Gaziantep ilinde çok az doğal orman bulunmaktadır. İldeki toprakların sadece %14'ü ormanlık alanlarla kaplıdır. Bu ormanlarda özellikle meşe ve kızılçam ağaçları hâkimdir. Meşe ormanlarının hepsi bozuk olup koruma altındadırlar. Kızılçam ormanlarının çoğunluğu yapay ormandır. Gaziantep ilinin batı ve kuzey çevreleri ormanlık, bozkır ve meralarla çevrilidir. İlin topraklarının yüzde 60'ı tarıma elverişlidir. Bu kısım, tarlalar, zeytin, antep fıstığı, meyve ve sebze bahçeleri ile bağlarla kaplıdır.

İldeki başlıca dağlar, ilin batısndaki Nur Dağları ile Sof Dağları'dır. Nur ve Sof Dağları arasındaki bölge levha hareketleri sonucu oluşmuş bir çöküntüdür. İldeki en yüksek dağ ise 1496 metre yüksekliği ile Büyük Sof Dağı'dır. İldeki başlıca ovalar ise İslahiye, Barak ve Tilbaşar ovalarıdır. Gaziantep ilinde Nurdağı ve İslahiye 1. derece, Yavuzeli ve Araban 2. derece, Oğuzeli, Nizip ve Karkamış ise 3. derece deprem bölgesidir.

24 Haziran Gaziantep seçim sonuçları! - Resim : 3


İKLİM

Konumu sebebiyle Gaziantep'te Akdeniz iklimi ve karasal iklim bir karışımı görülmektedir. Hava özellikle Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında çok sıcaktır. Aralık, Ocak ve Şubat aylarında ise çok soğuktur. Gaziantep'te ölçülen en yüksek sıcaklık 44 °C, en düşük sıcaklık ise -13 °C'dir.
Haziran-Eylül arasında Gaziantep, en az yağışı alır. En çok yağışı ise Aralık-Şubat arasında alır. Mevsim değişirken gündüz ve gece arasında çok büyük bir sıcaklık farkı vardır. Denize kıyısı olmaması sebebiyle kentte nem oranı çok düşüktür. Bu yüzden hava çok sert değildir.


COĞRAFYA

İl merkezi, kuzeyde ve kuzeybatıda Kahramanmaraş, kuzeydoğuda Yavuzeli, doğuda Nizip, güneydoğuda Oğuzeli, güneyde Kilis, güneybatıda İslahiye ve batıda Nurdağı ile çevrilidir.
Gaziantep'te çok sayıda pınar bulunmasına karşın hiç doğal göl bulunmamaktadır. Bu yüzden şehrin birçok yerine yapay göller ve barajlar inşa edilmiştir. Gaziantep şehri, Gaziantep Platosu üzerine kurulmuştur. Gaziantep'ten geçen Alleben Deresi iki merkez ilçeyi birbirinden ayırır. İl merkezinin yakınında hiç doğal orman bulunmaz. Bu yüzden il çevresinde kızılçam ağaçlarından oluşan yapay ormanlar oluşturulmuştur(dülükbaba ve burç ormanlıkları). İl merkezi 2. derece deprem bölgesindedir.

GAZİANTEP TARİHÇE

 

İLK ÇAĞLAR

Günümüzdeki Gaziantep'in yakınlarında bulunan Dülük (Dolikhe ya da Doliche) bu yöredeki en eski kenttir. Arkeolojik kazılarından bu kentte Paleolitik dönemden beri insanların yaşadığı bilinmektedir. Ancak, Dülük Erken Tunç Çağı'ndan sonra bir sürekli yerleşim yeri hâline gelebilmiştir. Bu kent, İpek Yolu üzerinde bulunduğu için çok gelişmiştir.

24 Haziran Gaziantep seçim sonuçları! - Resim : 4

İlk kurulduğunda Babil yönetimi altında kalan kent, MÖ 1700'lü yıllarda Hititler'in eline geçti. Hititler'den sonra Mısır yönetimine geçen kent MÖ 700-MS 546 arasında ise kronolojik sırayla Medler, Asurlular ve Persler tarafından yönetilir. MÖ 6. yüzyılda ise kent sırası ile Makedonya, Selevkos ve Komagene uygarlıklarının yönetimi başlar. Değişik medeniyetlere ev sahipliği yapan Antep, 1516 yılında Osmanlıların eline geçmesiyle ilk dönemlerde Arap ve Halep Eyaleti’ne bağlı bir konumda iken, 1531 yılında Dulkadir Eyaleti’nin teşekkül etmesi sonucu, bu eyaletin sınırları arasında yer alarak 1818 senesine kadar bu konumunu muhafaza etmiştir. Bu tarihten itibaren yeniden Halep eyaletine sancak olarak bağlanmıştır. Şehir, Osmanlı kent kültüründe önemli bir yer almıştır.

CUMHURİYET DÖNEMİ

Gaziantep, 1987 yılında çıkarılan 3398 sayılı kanun ile büyükşehir unvanı kazandı. Başlangıçta iki ilçe (Şahinbey ve Şehitkâmil) GaziantepBüyükşehir Belediyesi'nin sınırlarına dahil edildi. 2004 yılında çıkarılan 5216 sayılı kanun ile büyükşehir belediyesinin sınırları valilik binası merkez kabul edilerek yarıçapı 30 kilometre olan dairenin sınırlarına genişletildi. Bu sınırlar içinde kalan ilçeler, büyükşehir ilçe belediyeleri hâline geldi. 2012 yılında çıkarılan 6360 sayılı kanun ile 2014 Türkiye yerel seçimlerinin ardından büyükşehir belediyesinin sınırları il mülki sınırları oldu.

2013 yılında Suriye İç Savaşında NATO üyesi Türkiye'ye yönelik herhangi bir askeri hamleye karşılık askeri hamle için Gaziantep'e Adana ve Kahramanmaraş'ın ardından Türkiye'nin isteğiyle MIM-104 Patriot yerleştirilmiştir.

24 Haziran Gaziantep seçim sonuçları! ile ilgili etiketler 2018 Gaziantep 24 haziran seçim sonuçları oy oranları
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.