2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

Son dakika haberine göre, 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Bütçe mesaisi komisyonda 205 saat sürdü.

16 maddeden oluşan 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 7 maddeden oluşan 2019 Yılı Kesin Hesap Kanunu Teklifi de komisyonda kabul edildi.

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile Konaklama Vergisi'nin uygulanması 1 Ocak 2022'ye ertelenmişti. 

Komisyonda kabul edilen önergeyle, bu kapsamda Konaklama Vergisi'ne yönelik 1 milyar lira olarak öngörülen 2021 yılı bütçe gelir tahmini cetvelden çıkarıldı.

Diğer taraftan beyana dayanan KDV ile dahilde alınan KDV gelir tahminleri, ekonomide meydana gelebilecek canlanmaya bağlı olarak 1'er milyar lira artırıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz ve siyasi partilerin temsilcileri, bütçenin kabul edilmesinin ardından kısa birer teşekkür konuşması yaptı.

205 SAATLİK BÜTÇE MESAİSİ

Komisyon Başkanı Yılmaz, 38 gün süren, 20 birleşim yapılan bütçe sürecinin sonunda komisyonun 205 saat mesai yaptığını söyledi.

Görüşmelerin, Kovid-19 salgını nedeniyle TBMM Tören Salonu'nda yapıldığını hatırlatan Yılmaz, "Bu süreci kazasız belasız atlattığımız için sevinçliyiz, mutluyuz." dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a, bu imkanı verdiği için teşekkürlerini ileten Yılmaz, "Kovid-19 sürecinde bir olumsuzluk yaşamadıysak bu salonunun büyük etkisi var." diye konuştu.

Yılmaz, 30'u komisyon üyesi toplam 202 milletvekilinin 2021 yılı bütçesi üzerinde konuşma yaptığını belirterek, Meclis'teki milletvekili sayısının üçte birinden fazlasının, komisyona gelerek katkı sağladığını belirtti.

Bütçe görüşmelerinde 1200 civarında konuşma yapıldığına dikkati çeken Yılmaz, "Gerçekten yorucu bir mesai. Bir gün değil, uzun bir mesai. Herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Yılmaz, bütçenin, vatandaşların refahına, huzuruna, milletin birliğine ve kardeşliğine, Türkiye'nin gelişme sürecini dünyada en üst sıralarda devam ettirmesine katkıda bulunmasını diledi.

2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2019 Yılı Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin görüşmeleri, 7 Aralık Pazartesi günü TBMM Genel Kurulu'nda başlayacak.

2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. ile ilgili etiketler bütçe TBMM komisyon Plan ve Bütçe Komisyonu 2021
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.