2021 Şampiyonlar Ligi Finali İstanbul'da oynanacak

Gelen son dakika haberine göre; UEFA, 2020-2021 sezonu Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul'un ev sahipliğinde oynanacağını açıkladı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve TFF Başkanı Nihat Özdemir konuya ilişkin basın toplantısı düzenledi. Bakan Kasapoğlu burada yaptığı açıklamada, ''Biz İstanbulumuz'un tarihi ve kültürel mirasını bir şölene dönüştürme amacındaydık. Bu finalin seyircisiz oynanmasına gönlümüz razı olmadı. TFF'ye çalışmaları için teşekkür ediyorum.'' dedi.

UEFA Yönetim Kurulu'nun video konferans yoluyla yapılan ve iki gün sürecek toplantısının ilk gününde UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2020) ilişkin konular değerlendirildi.

Toplantıda, İstanbul'un ev sahibi olduğu 2019-2020 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'nin tarihi, formatı ve lokasyonu hakkında nihai karar verildi.

İstanbul'un 2019-2020 sezonunda Şampiyonlar Ligi'ne ev sahipliği, 2021 sezonuna ertelendi.

2021 FİNALİ TÜRKİYE'NİN

Türkiye Futbol Federasyonu, pandemi nedeniyle seyircisiz olarak Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak olan finalin, ülke tanıtımına gerekli getiriyi sağlayamayacağını belirterek UEFA'ya 2020 yerine, 2021 finaline ev sahipliği yapmak istediğini iletmişti.

2020 FİNALİ PORTEKİZ'E VERİLDİ

UEFA'da yapılan görüşmeler sonucunda, İstanbul'un ev sahipliği yapacağı 2020 finali Lizbon'a verildi. 

12 gün sürecek ve tek maçlı eleminasyon sisteminin uygulanacağı turnuvada, 12-15 Ağustos tarihlerinde çeyrek final, 18-19 Ağustos'ta yarı final ve 23 Ağustos'ta da final maçı oynanacak. 

Başkent Lizbon'da maçlara ev sahipliği yapacak iki stat bulunuyor. "Devler Ligi" karşılaşmaları, Benfica'nın 65 bin kişilik Luz Stadı ile Sporting Lizbon'un 50 bin kişilik Jose Alvalade Stadı'nda yapılacak.

BAKAN VE TFF BAŞKANI'NDAN ORTAK AÇIKLAMA 

Öte yandan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Ksaapoğlu ve TFF Başkanı Nihat Özdemir konuya ilişkin ortak basın topantısı düzenledi.

''SEYİRCİSİZ OYNANMASINA GÖNLÜMÜZ RAZI OLMADI''

Bakan Kasapoğlu ise şöyle konuştu:

''Türkiye olarak her alanda, sporun tüm branşlarında her türlü tesise ve imkana sahibiz. Gerek iklim, gerek coğrafi gerekse tarihi ve kültürel birikimimizle bugüne kadar en güzel organizasyonlara ev sahipliği yaptık. Ev sahipliklerimize de devam edeceğiz. Futbol en popüler spor branşlarından biri. Gerek UEFA Süper Kupa finalini en güzel şekilde gerçekleştirmek. 2009'daki final, 2005'teki Şampiyonlar Ligi finali... Bunlar güzel izler bırakan finaller. Ülkemizin her yerinde ciddi spor tesislerimiz var. Bu anlamda 18 yılda Cumhurbaşkanımızın liderliğinde gerçekleşen spor devrimi bu işin en önemli aktörü.

İstanbul'umuzun ve diğer şehirlerimizin geleceğe yürümesi için gayret göstermeye devam edeceğiz. Bu yıl insanlık olarak salgına karşı verilen mücadele, ülkemizin sağlı altyapısı ve mücadelesini dünya izledi. Bu salgın sebebiyle mayıs ayında olacak final ertelendi. Ülkemizin ev sahipliği konusunu UEFA tekrar masaya yatırdı. Biz İstanbul'umuzun tarihi ve kültürel mirasını bir şölene dönüştürmek amacındaydık. Bu finalin seyircisiz oynanmasına gönlümüz razı olmadı. TFF Başkanımız ve yönetimine bu konudaki çalışmaları için teşekkür ediyorum. UEFA Başkanı Ceferin ve ekibine de teşekkürlerimi sunuyorum. Gelecek yıl bu finali en iyi şekilde düzenleyeceğimizden kimsenin şüphesi olması. Büyük izler bırakacak bir Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapacağız.

'2021 YILI BİZLER İÇİN BAŞARILARLA DOLU BİR YIL OLACAK'

Spor ülkesi olma yolunda ciddi bir aşama kaydettik. Cumhurbaşkanımızın spora ve sporcuya verdiği önem bizler için ilham kaynağı. Her branş gibi futbolda da önemli hedefleri gerçekleştirmenin gayretindeyiz. Ülkemizin gençlik potansiyeline sahip olması için tesis çalışmalarımız devam edecek. 2019'da A Milli Takımımızın başarısını daha büyük başarılarla taçlandıracağız. 2021 yılı bizler için inşallah başarılarla dolu biz yıl olacak. Gerek Avrupa şampiyonası, gerek olimpiyatlar, gerek İslam Oyunları... Ülkemizin sporcu altyapısını her branşta güçlendirerek yolumuza devam edeceğiz. İstanbulumuza yaptığımız yatırımları bakanlık olarak sürdüreceğiz.''

TFF Başkanı Nihat Özdemir'in açıklamaları;

'SEYİRCİLİ OLARAK 2021'DE FİNALİ OYNATACAĞIZ'

''UEFA'nın, futbolun paydaşlarını dinleyip en güzel kararı aldıkları için Ceferin'e TFF adına teşekkür ediyorum. 2005 yılında rüya gibi b,ir finale ev sahiplkiği yaptık. 2021 yılında inşallah seyircili olarak Şampiyonlar Ligi finaline Atatürk Olimpiyat Stadımız ev sahipliği yapacaktır. İçinde bulunduğumuz stadyum Şampiyonlar Ligi tarihinin en özel anılarını barındırıyor. 15 yıl önce stadyumda 70 bin taraftar ve dünyadaki milyonlarca insan Liverpool - Milan maçının heyecanını yaşadılar. Türkiye olarak finali düzenlemenin ve konuklarımızı ağırlamanın onurunu yaşadık. İstanbul 2009'daki UEFA finali, 2013'teki U20 Dünya Kupası finali ve bu sezon başında da UEFA Süper Kupa maçının coşkusunu yaşadı. Salgın planlarımızı yeniden gözden geçirmemizi gerektirdi. Futbola 3 ay ara verilmesi sonucunda UEFA ile görüşüp bu seneki hakkımızdan vazgeçip finali 2021 yılında İstanbul'da seyircili oynatmak için talepte bulunduk.

Servet Yardımcı'nın çabalarıyla UEFA bugün yaptığı toplantıyla talebimizi olumlu olarak değerlendirmiştir. Böylece 2020'de seyircisiz değil 2021'de seyircili olarak finali oynatacağız. Son yatırımlarımızdan sonra bu güzel statta seyircisiz final oynatmaya gönlümüz el vermedi. Finaller şehri İstanbul'umuzun turizm patlamasına yol açacak bu görkemli organizasyona ev sahiplkiği yapacaktır. Böyle güzel bir stadyumda seyircisiz oynamaktansa 100 binden fazla turistin gelmesi, gelir bırakması fikri yerindedir. Bu final için çok emek verdik. Stadı adeta yeniden yaptık. Bütün alanları yeniledik. Kapasitemizi 76 bine yükselttik.''

TFF Başkan Vekili Servet Yardımcı'nın açıklamaları;

''UEFA'nın kararı bugün açıklandı. Biz 3 aydır yoğun bir çalışma içerisindeydik. Pandemi sürecinde yaşananlardan ve alınan bu karardan ötürü ülkemiz olumsuz etkilenmeyecek. Biz ülkemizdeki finali seyircili oynamak istediğimizi söylüyorduk 3 aydır. Ancak önümüzde bir engel vardı. Önümüzdeki 3 yılın final sahipleri belliydi. Opsiyonumuz bu sene seyircisiz ya da 2021 veya 2022 seyircili olarak önümüzdeydi. Sağ olsun UEFA Başkanı Ceferin ve ekibi finalleri birer yıl erteleyerek 2021 finalini İstanbul'a verdi.

Cumhurbaşkanımız ve Spor bakanımız süreci en başından beri yakından takip etti. Onlara da teşekkür ediyorum. 15 yıl önceki final hala konuşuluyor. Seyirci bizim için çok önemli. Diğer finaller akıllarda değil belki ama 2005 finali akıllarda. Seyircisiz ihtimali ortaya çıkınca insanlar çok üzüldü. UEFA'daki arkadaşlarımız da üzüldüler. İstanbul dünyanın en güzel şehri. Seyircisiz final oynanmasına gönlümüz razı olmadı. Seyirci olmadan maç olmuyor. Bu güzel kararın çıkmasından ötürü sevinçliyiz. Ülkemize hayırlı olsun.

'CUMHURBAŞKANIMIZIN VİZYONU BİZİ İLERİ GÖTÜRMEKTEDİR'

Ülkemiz, Cumhurbaşkanımızın önderliğinde pandemiyle savaşta ön safta yer aldı. Sağlık Bakanlığımızın destekleriyle bütün dünyaya örnek olduk. Her daim Avrupalı dostlarımızın övgülerini alıyoruz. Cumhurbaşkanımızın vizyonu, futbola ve spora olan desteği bizi ileri götürmektedir. Spor ve gençlik politikalarımız Türkiye için değerlidir. Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Kendisinin destekleriyle dünyanın alkışlayacağı bir finale daha 2021 yılında ev sahipliği yapacağız. Şimdiden tüm paydaşlarımıza ve takımlarımıza başarılar diliyorum. Herkesi 2021 yazında dünyanın incisi, finaller şehri İstanbul'a davet ediyorum.''

 

2021 Şampiyonlar Ligi Finali İstanbul'da oynanacak

İŞTE ALINAN TÜM KRİTİK KARARLAR


- 2020 Şampiyonlar Ligi finali Lizbon'da oynanacak.

- 2021 Şampiyonlar Ligi finali İstanbul'da İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda seyircili bir şekilde oynanacak.

- 2020 Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi finalinin seyircili ya da seyircisiz oynanacağına dair karar 15 Temmuz'a kadar verilecek.

- Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi ön elemeleri tek maç üzerinden, play-off maçları ise çift maç üzerinden oynanacak.

- 2020 UEFA Süper Kupa Porto'dan alınarak Budapeşte'ye verildi.

- Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde kalan bölüm için takımlara 3 yeni oyuncu kayıt hakkı verilecek. Ancak bu oyuncuların, Şubat ayında mevcut takımın kadrosunda yer alması gerekiyor. Kulüpler yeni transferleri kalan turlarda oynatamayacak.

- UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 maçları 5-6 Ağustos'ta oynanacak. Inter-Getafe ve Sevilla-Roma karşılaşmaları tek maç olarak oynanacak. UEFA Avrupa Ligi de 8'li Final olarak Almanya Köln'de organize edilecek. Avrupa Ligi'nin kazananı, Köln, Duisburg, Düsseldorf ve Gelsenkirchen'de oynanacak olan karşılaşmaların ardından belli olacak.

- Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi grup maçları 20 Ekim'de başlayacak.

- EURO2020'ye ev sahipliği yapacak 12 şehir tekrar onaylandı. Bu yaz için onaylanan maç takvimi de gelecek yıla taşınacak. EURO2020, 2021 yılında 11 Haziran'da başlayacak, 11 Temmuz'da bitecek.

BAŞAKŞEHİR İÇİN FİNAL 2 MAÇ SONRA GELEBİLİR

UEFA, Avrupa Ligi'nde çeyrek final, yarı final ve finalin tek maçlık eleme usulüyle 10-21 Ağustos tarihleri arasında Almanya'da oynanacağını açıkladı. Başakşehir, ilk mücadelede 1-0 yendiği Kopenhag'ı elerse, 2 maç sonrasında Avrupa Ligi finaline yükselebilir.

Daha önce belirlenen Şampiyonlar Ligi finallerinin birer yıl ötelenmesiyle birlikte oluşan ev sahipliği tablosu:

2021 - İstanbul
2022 - St. Petersburg
2023 - Münih
2024 - Londra

 

2021 Şampiyonlar Ligi Finali İstanbul'da oynanacak ile ilgili etiketler UEFA Şampiyonlar Ligi Son dakika İstanbul UEFA TFF 2021
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.