Son dakika 2018 LGS sonuçları açıklandı! Sınav sonucu sorgulama ekranı!

2 Haziran 2018 tarihinde gerçkeleştirilen LGS sonuçları öğrenciler tarafından büyük bir merakla bekleniyor. TEOG sınavının yerine gerçekleştirilen LGS yani Liseye Geçiş Sınavı'nın sonuçları açıklandı. Veliler ve öğrenciler sınav sonuçlarını nasıl öğrenebileceklerini araştırıyorlar. 2018 LGS sınav sonuçları sorgula! Detaylar haberimizde...

TEOG sınavının yerine LGS yani Liseye Geçiş Sınavı 2 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Veliler ve öğrenciler sınav sonuçlarını büyük bir heyecanla bekliyorlar. Merakla beklenen LGS sonuçları açıklandı. Öğrenciler sonuçları nereden görebileceklerini merak ediyorlar. 2018 LGS sınav sonuçları sorgula! Sonuçlar nereden sorgulanır? Merak edilen sorunun cevapları detayları ile haberimizde...

Son dakika 2018 LGS sonuçları açıklandı! Sınav sonucu sorgulama ekranı!

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) liselere geçişte uygulanan merkezi sınavın sonuçları saat 16.00'da www.meb.gov.tr adresinden açıklanacak.

Bakanlığın Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumları merkezi sınav sonuçlarının saat 16.00'da "www.meb.gov.tr" internet adresinden açıklanacağı bildirildi.

Liselere geçiş sınavı ortaokul son sınıfta okuyan öğrencilere yönelik 2 Haziran'da düzenlenmişti.

LGS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

LİSE KAYITLARI NASIL OLACAK?

2018 Ortaöğretim kurumlarına resmi ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları ve
geçici eğitim merkezlerini (GEM) bitiren öğrenciler, kayıt alanı, bilgi, beceri ve yetenekleri doğrultusunda sınavlı veya sınavsız olarak yerleştirilecek.

Merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına, puan üstünlüğüne göre, tercihleri doğrultusunda Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yapılacak.

Merkezi sınavla öğrenci alan okullarda merkezi sınav puanının eşitliği halinde, Ortaokul Başarı Puanı'na (OBP), öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana, 8. 7. ve 6. sınıflardaki yıl sonu başarı puanı (YBP) üstünlüğüne, okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına ve tercih önceliği durumlarına bakılarak yerleştirme yapılacak.

Merkezi sınavı ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına, puan üstünlüğüne göre yerleştirme yapılacak.

Son dakika 2018 LGS sonuçları açıklandı! Sınav sonucu sorgulama ekranı! - Resim : 2

NOT ORTALAMASINA GÖRE YERLEŞTİRME

Öğrenciler 6, 7 ve 8. sınıflarda normal sınavlarının yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından düzenlenecek sınava da girecek. Öğrencilerin liseye geçiş döneminde 6. ve 7. sınıfta aldığı not ortalamasının yüzde 20’sini, 8. sınıfta aldığı not ortalamasının yüzde 60’ını hesaplayarak fen lisesi gibi okullara tercihleri doğrultusunda yerleştirilmesi sağlanacak.

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), adrese dayalı ve Liselere Geçiş Sınavı'yla (LGS) öğrenci alacak okullara tercih tarihini 2-13 Temmuz olarak açıkladı. Pansiyonlu okullar tercihi de bu dönemde yapılacak. Öğrenciler, aynı anda üçü için de tercihte bulunabilecek. MEB yetkililerinden alınan bilgiye göre, liselere yerleştirmeler için adrese dayalı sistemde tercihler, yerelde oluşturulan Ortaöğretim Kayıt Alanları'na göre olacak. Kayıt alanları, ortaokulların kontenjanları göz önünde bulundurularak, öğrencilerin evlerine en yakın liseler çerçevesinde belirlenecek. Kayıt alanında bütün lise türleri (Anadolu lisesi, Anadolu meslek lisesi, Anadolu imam hatip lisesi) yer alacak.

LGS SORU DAĞILIMLARI

Liseye Geçiş Sınavı’nın sınavının birinci bölümünde sözel alandan 50 soru soruldu ve toplamda 75 dakika sürdü. Sözel bölümde; 8’inci sınıf Türkçe dersinden 20, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil derslerinden 10’ar olmak üzere toplamda 50 soru yöneltildi.

LGS’nın ikinci bölümünde ise sayısal alandan 40 soru soru ve toplamda 60 dakika sürdü. Sayısal bölümde; matematik ve fen bilimleri derslerinden 20’şer olmak üzere toplamda 40 soru yöneltildi.

Son dakika 2018 LGS sonuçları açıklandı! Sınav sonucu sorgulama ekranı! ile ilgili etiketler LGS sınav sonuçları açıklandı sorgulama ekranı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.