Son dakika 2018 LGS kontenjanlar açıklandı! Nereden bakılır? Yüzdelik dilim ve il sıralaması!

2 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilen LGS sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte öğrenciler merak ettiği sorular arasında okulların kontejanları yer aldı.Liseye girişte kontenjanlar, yüzdelik dilim ve il sıralaması belli oldu. Peki liseye giriş kontenjanları nedir? Nereden bakılır? LGS yüzdelik delim nedir? Detaylar haberimizde...

Liseye giriş kontenjanları nedir? LGS yani Liseye Geçiş Sınavı'nın sonuçları açıklandıktan sonra öğrenciler kontenjanlarının ne olacağını merak ediyor. Öğrencilerin merakla beklediği liseye girişte kontenjanlar, yüzdelik dilim ve il sıralaması belli oldu. Öğrenciler kontenjanları nereden öğreneceğini merak ediyor. Peki 2018 liseye giriş kontenjanları nedir? Nereden bakılır? LGS yüzdelik dilim nedir? Merak edilen soruların cevapları detayları haberimizde...

Son dakika 2018 LGS kontenjanlar açıklandı! Nereden bakılır? Yüzdelik dilim ve il sıralaması!

Liseye girişte kontenjanlar, yüzdelik dilim ve il sıralaması belli oldu. Sonuçlar E-Okul sisteminde.
 
 
LİSE KAYITLARI NASIL OLACAK?
 
2018 Ortaöğretim kurumlarına resmi ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları ve
geçici eğitim merkezlerini (GEM) bitiren öğrenciler, kayıt alanı, bilgi, beceri ve yetenekleri doğrultusunda sınavlı veya sınavsız olarak yerleştirilecek.
 
Merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına, puan üstünlüğüne göre, tercihleri doğrultusunda Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yapılacak.
 
Merkezi sınavla öğrenci alan okullarda merkezi sınav puanının eşitliği halinde, Ortaokul Başarı Puanı'na (OBP), öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana, 8. 7. ve 6. sınıflardaki yıl sonu başarı puanı (YBP) üstünlüğüne, okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına ve tercih önceliği durumlarına bakılarak yerleştirme yapılacak.
 
Merkezi sınavı ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına, puan üstünlüğüne göre yerleştirme yapılacak.
 
Son dakika 2018 LGS kontenjanlar açıklandı! Nereden bakılır? Yüzdelik dilim ve il sıralaması! - Resim : 2
 
EŞİTLİK OLURSA ÖNCELİK KİMDE?
Sınavla öğrenci alan okullarda LGS puanının eşitliği halinde sırasıyla, Ortaokul Başarı Puanı’na (OBP), öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana, 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne, okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına ve tercih önceliği durumlarına bakılarak yerleştirme yapılacak. Öğrenciler, yerleştirme işlemleri sonucunda LGS puanıyla öğrenci alan okul tercihine yerleşmişse yerel yerleştirme ve pansiyonlu okul tercihleri dikkate alınmayacak.
 
TERCİH DANIŞMANLIĞI KOMİSYONLARI OLUŞTURULDU
MEB, 2-13 Temmuz arasında tercih danışmanlığı komisyonları aracılığıyla talep eden öğrencilere destek verecek. Bu kapsamda 81 ilde yaklaşık 31 bin öğretmen görev yapacak. Tercih yapmayan veya tercihleri doğrultusunda hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler açıköğretim kurumlarına yönlendirilecek.
 
LGS ile öğrenci alacak okul sayısı 1.373, bu okulların kontenjanı ise 126 bin 510 olarak belirlendi.
 
 
LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?
 
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), adrese dayalı ve Liselere Geçiş Sınavı'yla (LGS) öğrenci alacak okullara tercih tarihini 2-13 Temmuz olarak açıkladı. Pansiyonlu okullar tercihi de bu dönemde yapılacak. Öğrenciler, aynı anda üçü için de tercihte bulunabilecek. MEB yetkililerinden alınan bilgiye göre, liselere yerleştirmeler için adrese dayalı sistemde tercihler, yerelde oluşturulan Ortaöğretim Kayıt Alanları'na göre olacak. Kayıt alanları, ortaokulların kontenjanları göz önünde bulundurularak, öğrencilerin evlerine en yakın liseler çerçevesinde belirlenecek. Kayıt alanında bütün lise türleri (Anadolu lisesi, Anadolu meslek lisesi, Anadolu imam hatip lisesi) yer alacak.
Son dakika 2018 LGS kontenjanlar açıklandı! Nereden bakılır? Yüzdelik dilim ve il sıralaması! - Resim : 3
 
ADRESE DAYALI TERCİH ZORUNLU
Sınava giren ve merkezi sınav puanına sahip olanlar dahil, tüm öğrenciler adrese dayalı kayıt alan okul tercihinde bulunmak zorunda. Adrese göre öğrenci alan okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, LGS ile kayıt alan okullarla pansiyonlu okullar tercih ekranı açılmayacak. Öğrenciler, merkezi sınav puanı, yerel yerleştirme ve pansiyonlu okullar olmak üzere üç grupta tercihte bulunabilecek. LGS'ye girmeyenlerden ise yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar olmak üzere iki grupta tercihleri alınacak.
 
Yerel yerleştirmede tercihlerinden ilk üç okulu kayıt alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla beş okul tercihi yapabilecek. Tercihlerde aynı okul türünden (Anadolu lisesi, mesleki ve Teknik Anadolu lisesi, Anadolu imam hatip lisesi) en fazla üç okul seçilebilecek. Öğrenciler, ayrıca isterse yerleştirmeye esas dördüncü nakil başvuru döneminde mesleki eğitim merkezlerini de seçebilecek. Sınava giren ve yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayanlar, isterlerse LGS ise öğrenci alan okullar için açılacak ekrandan en fazla beş, pansiyonlu okullar tercih ekranından da en fazla beş okul olmak üzere toplam 15 okul tercihinde bulunabilecek.
Son dakika 2018 LGS kontenjanlar açıklandı! Nereden bakılır? Yüzdelik dilim ve il sıralaması! ile ilgili etiketler LGS 2018 kontenjan
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.