Amerika'da 24 saat içinde koronayı durduran ilaç bulundu

Koronavirüste bilim dünyasını heyecanlandıran bir gelişme yaşandı. Araştırmacılar yeni tip koronavirüs (SARS-CoV-2) enfeksiyonunu, geliştirilen antiviral 'MK-4482/EIDD-2801' veya 'Molnupiravir' adlı bir ilacın virüsü üreme aşamasında 24 saat içinde tamamen durdurduğunu keşfettiler.

Son dakika! Koronanın ilacı bulundu mu? Heyecan yaratan yeni ilaç ile koronavirüsün bulaşması 24 saat içinde yok edildi.

Araştırmacılar, SARS-CoV-2 enfeksiyonunun (Covid-19) yeni bir antiviral ilaç olan MK-4482/EIDD-2801 veya Molnupiravir ile tedavisinin 24 saat içinde virüs bulaşmasını tamamen bastırdığını keşfettiler.

Nature Microbiology dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre, Georgia State Üniversitesi'nden (GSU) bir araştırma ekibi Başlangıçta bu ilacın grip virüslerine karşı güçlü olduğunu keşfetti.

KORONAYI HIZLA DURDURAN İLAÇ!

Georgia State Üniversitesi'nden Richard Plemper, "Bu, SARS-CoV-2 bulaşmasını hızla durduran ağız yoluyla alınan mevcut bir ilacın ilk örneği' diyerek ilacın koronavirüsün pandemisinin seyrini değiştkirebileceğini söyledi.

İlacın ağız yoluyla alınmasının bulaşıcılığı kısaltmak ve salgını hızla bitirmek için etkili olabileciği düşünülürken, Plamper, "mk-4482/EIDD-2801'in solunum RNA virüslerine karşı geniş spektrumlu aktiviteye sahip olduğunu ve enfekte olmuş hayvanların ağız yoluyla ilaçla tedavi edilmesinin, dökülen viral parçacıkların miktarını birkaç büyüklük sırasına göre düşürdüğünü ve bulaşmayı önemli ölçüde azalttığını gözledik" diye konuştu. bu özellikler mk-4482/EIDD/2801'i covid-19'un farmakolojik kontrolü için güçlü bir aday yaptı " diye ekledi.

GELİNCİK MODELİ KULLANILDI

Çalışmada, Araştırma Ekibi mk-4482/EIDD-2801'i SARS-CoV-2'ye karşı yeniden kullandı ve ilacın virüs bulaşmasını durdurma üzerindeki etkisini test etmek için bir gelincik modeli kullandı.

Ekip, gelinciklerin ilgili bir iletim modeli olduğuna inanıyor çünkü SARS-CoV-2'yi kolayca yayıyorlar, ancak çoğunlukla genç erişkinlerde SARS-CoV-2'nin yayılmasına çok benzeyen ciddi bir hastalık geliştirmiyorlar.

Araştırmacılar gelincikleri SARS-CoV-2 ile enfekte ettiler ve hayvanlar burundan virüs dökmeye başladığında mk-4482/EIDD-2801 ile tedaviye başladılar.

Çalışmanın ortak yazarı Josef Wolf," enfekte olmuş ve daha sonra tedavi edilmemiş temas gelincikleri olan kaynak hayvanları aynı kafeste bir araya getirdiğimizde, temasların hiçbiri enfekte olmadı " dedi.

Bu gelincik temelli veriler insanlara tercüme edilirse, ilaçla tedavi edilen Covid-19 hastaları tedavinin başlamasından sonraki 24 saat içinde bulaşıcı olmayabilir.

(HealtWorld)

Amerika'da 24 saat içinde koronayı durduran ilaç bulundu ile ilgili etiketler Korona İlaç Hap Son dakika ilk ilaç SARSCoV2 bulaşma pandemi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.