Son ankette Erdoğan'ın diplomasi başarısı öne çıktı: İşte önemli mesajları yer aldığı o anket

Areda-Survey araştırma şirketinin yaptığı ankette birinci sırada yine Cumhurbaşkanı Erdoğan yer aldı. Bu pazar seçim olsa Erdoğan'a oy verenlerin oranı yüzde 46.3 oldu. Ankette gelecek vizyonu açısından en başarı lider olarak yine birinci sırada Erdoğan yer aldı. Öte yandan Cumhur İttifakı'nın oy oranı ise yüzde 52.1 oldu.

2023 yılında yapılacak genel seçim öncesinde yapılan son anketten çarpıcı sonuçlar çıktı. Areda-Survey araştırma şirketinin yaptığı ankette ‘Bu pazar cumhurbaşkanlığı seçimi olsa hangi adaya oy verirsiniz?’ sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan yanıtı verenlerin oranı yüzde 46.3 oldu. Ankette gelecek vizyonu açısından en başarılı lider sorusunda ise liderlik yine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oldu.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi Areda-Survey'in anketini analiz ettiği köşe yazısında Cumhur İttifakının oy oranının yüzde 52.1 olduğunu altını çizerek, " Muhalif medya 6’lı masayı yanıltmayın. Seçim öyle çantada keklik değil" dedi.

Abdulkadir Selvi'nin "Anketten iktidara ve muhalefete önemli mesajlar çıktı" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

‘Türkiye’de gelecek vizyonu bakımından yaşayan en başarılı lider kim?’ sorusuna da yanıt aranmış. Ankete katılanların yüzde 49.9’u Erdoğan diyor. Gelecek vizyonu önemli. Muhalefet liderlerinden 9 ismin gelecek vizyonuyla ilgili oranlarını topladım, yüzde 45.7 çıkıyor. Dokuzu birden Erdoğan’a yetişemiyor. Ey muhalefet, Erdoğan’ı hafife almayın. Karşınızda 20 gün içinde NATO Zirvesi ve İran’daki üçlü toplantı dahil olmak üzere Biden’dan Putin’e kadar dünya liderleriyle görüşen bir lider var. NATO’nun genişlemesinden dolayı Biden’ın, tahıl koridoru nedeniyle Putin’in teşekkür ettiği Erdoğan’dan söz ediyorum.

KIYASLAMA

Bakın Erdoğan’ın gelecek vizyonunun yüzde 49.9 çıktığı araştırmada Kılıçdaroğlu kaç çıkıyor? Yüzde 8.6. Peki küresel liderlik adına Kılıçdaroğlu’nun ortaya koyduğu bir vizyon var mı? Onu tehdit ediyor, bunu tehdit ediyor.

Mansur Yavaş’ın gelecek vizyonu adına entelektüel bir çabasını görmedik ama ankette yüzde 15.1’le ikinci sırada çıkıyor. Ekrem İmamoğlu, yurtdışında pazarlanmaya çalıştı ama o kırık dökük İngilizcesiyle bir performans gösteremedi.

Meral Akşener, yüzde 5.9’la gelecek vizyonunda 6’ncı sırada yer alırken, Selahattin Demirtaş yüzde 5.8’le bir üst sırada yer alıyor.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Areda-Survey ankete katılanlara ‘Bu pazar cumhurbaşkanlığı seçimi olsa hangi adaya oy verirsiniz?’ diye sormuş. Ankete katılanların yüzde 46.3’ü Erdoğan diyor. Erdoğan yüzde 49.2’yle yine en çok oyu kadınlardan alıyor. Erdoğan’ı yüzde 25.2’yle Mansur Yavaş takip ediyor. Kılıçdaroğlu ise son zamanlardaki tırmanışını sürdürüyor. CHP lideri yüzde 12’yle üçüncü sırada gelirken onu yüzde 6.7’yle Selahattin Demirtaş takip ediyor. Ekrem İmamoğlu ise düzenli olarak gerileyişini sürdürüyor. İmamoğlu yüzde 5.4’le beşinci sırada geliyor. Son dönemlerde ismi tekrar cumhurbaşkanı adaylığı için geçen Meral Akşener ise yüzde 2.6’yla 6’ncı sırada geliyor.

KILIÇDAROĞLU YÜKSELİŞTE

Ankette ‘Muhalefetin cumhurbaşkanı adayı kim olmalı?’ sorusu da sorulmuş. Ankete katılanların yüzde 34.6’sı Mansur Yavaş diyor. Bir zamanlar ilk sırada Ekrem İmamoğlu yer alırdı. Kemal Kılıçdaroğlu ise son sıralardan ankete girerdi. Kılıçdaroğlu son yaptığı çıkışlarla tırmanışını sürdürüyor. Kılıçdaroğlu diyenler yüzde 31.2’yle ikinci sırada geliyor. Meral Akşener’e olan destekte de yükseliş gözleniyor. Akşener yüzde 12.7’yle üçüncü sıraya yerleşirken onu yüzde 9.3’le Demirtaş takip ediyor. Ekrem İmamoğlu ise yüzde 3.5’le 6’ncı sıraya gerilemiş.

Esenyurt’u basan sel tatildeki İmamoğlu’na olan desteği de süpürmüş gözüküyor.

HANGİ İTTİFAK ÖNDE

Son bir oran da ittifaklardan vermek istiyorum. Muhalif kanallardaki anket sonuçlarını tersyüz edecek ama ankete katılanların yüzde 47.9’u Millet İttifakı derken Cumhur İttifakı diyenlerin oranı yüzde 52.1 çıkmış. Muhalif medya 6’lı masayı yanıltmayın. Seçim öyle çantada keklik değil...

 

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Son ankette Erdoğan'ın diplomasi başarısı öne çıktı: İşte önemli mesajları yer aldığı o anket ile ilgili etiketler Anket Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı seçim Cumhur İttifakı Millet İttifakı muhalefet iktidar Kılıçdaroğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.