Son anket Abdullah Gül'ü çok üzecek!

Optimar Araştırma Şirketi vatandaşa sordu; “Abdullah Gül ile Erdoğan son tura kalsa kime oy verirsiniz?.. Bu soruya CHP'li seçmenler kadar AK Parti'li seçmenlerin verdiği yanıtlar da çok dikkat çekiciydi. İşte Abdülkadir Selvi'nin köşe yazısında paylaştığı önemli detaylar...

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, geçtiğimiz günlerde Karar Gazetesi'ne verdiği röportaj ile siyaset sahnesine geri döndüğünün sinyallerini verdi.

Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın kurmak için çalışmalarına başladığı yeni partinin gölge lideri konumundaki Abdullah Gül'ün 2023 seçimlerinde "Cumhurbaşkanı adayı" olarak sahneye sürülebileceği tezi Ankara kulislerinde sıkça konuşulan konular arasında yer alıyor.

Abdullah Gül 24 Haziran seçimleri öncesinde de CHP, SP ve İyi Parti'nin içinde yer aldığı ve HDP'nin gizli destek verdiği Millet İttifakı'nın "çatı adayı" sıfatıyla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a rakip olarak sandığa gitme konusunda gizli görüşmeler yapmıştı.

Ancak İyi Parti'nin çekimser kalması sonucu Abdullah Gül, "tam mutabakat olmadığı" gerekçesiyle adaylığını koymayacağını açıklayarak, bu girişimden geri adım atmıştı.

AK Parti tabanında büyük hayal kırıklığı yaratan bu teşebbüsün etkilerinin bugün halen devam ettiği ortaya çıktı.

ABDULLAH GÜL'E DESTEK YOK!

Optimar Araştırma Şirketi’nin 25-31 Ocak tarihleri arasında 26 ilde 2 bin 317 kişi üzerinde yaptığı araştırmada toplumun farklı kesimlerinin olası Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda görüşleri alındı ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e seçmenin teveccüh göstermediği bir kez daha ortaya çıktı.

Yaptığı son anket çalışmasında “Abdullah Gül ile Erdoğan son tura kalsa kime oy verirsiniz?” sorusuna yanıt arayan Optimar'ın elde ettiği sonuçlara göre, “Abdullah Gül’e oy veririm” diyen AK Parti'lilerin oranı yüzde 2.1'de kalırken CHP’lilerin yüzde 70.9’u da "kararsız" olduğunu belirtti.

Abdullah Gül'e toplumun hiçbir kesiminden siyasi destek olmadığını gözler önüne seren o araştırmanın perde arkasını Abdulkadir Selvi Hürriyet'teki köşesinde şu sözlerle paylaştı;

"Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP ve HDP seçmeninin gönlünü kazanmaya dönük açıklamalar yapmaya devam ediyor. Gül’ün Cumhurbaşkanı adaylığı gündeme gelince CHP’liler ayaklanmışlardı. Gül, 2023’te aynı direnişle karşılaşmamak için Erdoğan neyi destekliyorsa ona karşı çıkıyor.

CHP milletvekilleriyle konuşuyorum. Bir grup milletvekili Gül’e karşı tavrını sürdürüyor. Ekrem İmamoğlu’nu destekleyenler “CHP içinden biri olsun” diyor. Muharrem İnce ise iddiasını koruyor. Tabii bu işin bir de ‘Millet İttifakı’ boyutu var. Kılıçdaroğlu, Gül’ü ortak aday yapmak istemesine rağmen Meral Akşener’in çıkışı bunu engellemişti. Son zamanlarda İYİ Parti’ye yönelik operasyonların altında Akşener’in direncini kırma çabası mı yatıyor sorusu önemini koruyor. Cumhurbaşkanı adayı konusunda ‘Millet İttifakı’nda Kılıçdaroğlu ile Gül ve Akşener ile İmamoğlu ekseninden söz ediliyor.

Abdullah Gül’e CHP tabanı da mesafeli duruyor. Hilmi Daşdemir’in başkanı olduğu Optimar Araştırma Şirketi’nin 25-31 Ocak tarihleri arasında 26 ilde 2 bin 317 kişi üzerinde yaptığı araştırmada ilginç sonuçlar yer alıyor. “Abdullah Gül ile Erdoğan son tura kalsa kime oy verirsiniz?” diye sorulduğunda CHP’lilerin yüzde 70.9’u, İYİ Partililerin ise yüzde 58.4’ü kararsız olduğunu ifade ediyor. Ali Babacan’la ilgili de benzer sonuçlar çıkıyor. CHP’lilerin yüzde 69.5’i, İYİ Partililerin ise yüzde 52.7’si kararsız çıkıyor.

İlginç olan, “Abdullah Gül’e ve Ali Babacan’a oy veririm” diyen AK Partililerin oranı. AK Partililerin yüzde 2.1’i Gül’e, 2.2’si ise Babacan’a oy vereceğini söylüyor.

Gül ve Babacan CHP’lileri kazanamadıkları gibi, AK Partilileri de kaybetmişler."

İŞTE O YAZININ TAM METNİ

 

 

Son anket Abdullah Gül'ü çok üzecek! ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanlığı Ali Babacan Abdulhamit Gül seçim CHP HDP İYİ Parti Optimar Araştırma Şirketi
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.