Son 300 yılın en büyük daralması

İngiliz ekonomisi, 2020'de son 300 yılın en derin durgunluğunu yaşadı. Ulusal İstatistik Ofisi'nin ilk tahminlerine göre, pandemiyi kontrol altına almak için yapılan kısıtlamaların ağır maliyeye ağır etkisi oldu. Son verilere göre İngiltere ekonomisi yüzde 9,9 küçüldü.

AB ile boşanma sonrası gümrükte yaşanan anlaşmazlıklar, İngiltere'yi ekonmik açıdan oldukça zor bir duruma soktu. Avrupa ülkeleri, birliğin itibarını sarstığı gerekçesiyle İngiltere'yi cezalandırmak için ticari zorluklar çıkarırken üstüne bir de pandeminin gelmesi işleri iyice bozdu.

Yüksek vaka sayılarının görüldüğü ve salgınla mücadelede yanlış politikalar izlemekle eleştirilen İngiltere'nin ekonomi bilançosu belli oldu.

Brexit ile Avrupa Birliği'nden ayrılma kararı alan İngiltere'de son verilere göre ekonomi yüzde 9,9 küçüldü.

300 YILIN EN BÜYÜK DARALMASI

 Merkez bankası tarafından tarihsel veriler üzerine yapılan bir araştırma, geçen yılki durgunluğun, Avrupa'da olağanüstü derecede soğuk bir kış olan Büyük Buzlanma yılı olan 1709'dan bu yana en kötüsü olduğunu gösteriyor.

Siyasi ve ekonomik belirsizlik içerisinde bocalayan İngiltere'nin bundan sonra nasıl bir yol izleyeceği merak konusu.

Son 300 yılın en büyük daralması ile ilgili etiketler İngiltere Avrupa Birliği salgın
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.