'Son 10 yılın en ölümcül depremi'! Deprem sonrası ABD'den korkutan açıklama!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve tüm dünyanın gündemine oturan deprem ile ilgili ABD'den korkutan açıklama geldi. ABD, Kahramanmaraş depremi için "Son 10 yılın en ölümcül depremi" sözlerini kullandı.

Sabah saatlerinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 büyüklüğünden sonra, çevre illerde ve ülkenin pek çok bölgesinde yıkımlar meydana geldi. Türkiye arka arkaya meydana gelen depremlerle sarsılırken, arama-kurtarma çalışmaları da olumsuz hava şartlarına rağmen son hızla devam ediyor.

'Son 10 yılın en ölümcül depremi'! Deprem sonrası ABD'den korkutan açıklama!

Depremin ardından çok sayıda artçı deprem meydana gelirken ABD’nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal depremin boyutunu ortaya seren veriler paylaştı.

"Son 10 yılın en ölümcül depremlerinden biri olabilir"

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi’nin (USGS) verilerini paylaşan Wall Street Journal, “USGS’nin verilerine göre Türkiye’de meydana gelen 7.8 büyüklüğündeki deprem son 10 yılın en ölümcül depremlerinden biri olabilir. Bu depremden birkaç saat sonra 7.5 büyüklüğünde başka bir deprem de oldu” yorumunu yaptı.

"Kötü yapılmış binaların depremi bu kadar büyük bir felakete çevirmekle suçluyor”

'Son 10 yılın en ölümcül depremi'! Deprem sonrası ABD'den korkutan açıklama! - Resim : 2

USGS’nin verilerini paylaşan ABD gazetesi, “USGS, depremden can kaybının 10 bine ulaşabileceğini ve 1 milyar dolarlık ekonomik kaybın meydana geleceğini tahmin ediyor. Sismologlar, kötü yapılmış binaların depremi bu kadar büyük bir felakete çevirmekle suçluyor” ifadesine yer verdi.

"Erken saatlerinde olması ise olabilecek en kötü saat”

Wall Street Journal’a konuşan Colorado Üniversitesi’nde görevli Çevre Bilimleri Araştırma Enstitüsü’nde görevli bilim insanı Roger Bilham da açıklamalarda bulundu. 1999’daki depremden sonra bina inşaat kodlarının değiştiğine dikkat çeken Bilham, “7.8 büyüklüğündeki deprem, birçok binanın dayanabileceği en üst düzey seviye. Depremin sabahın erken saatlerinde olması ise olabilecek en kötü saat” dedi.

2021’de Haiti’de meydana gelen 7.1 büyüklüğündeki depremde 2 binden fazla insanın öldüğünü ve 60 binden fazla binanın yıkıldığını hatırlatan Wall Street Journal, “2018’de Endonezya’daki 7.5 şiddetindeki depremde 2 binden fazla insan ölmüştü. Nepal’de 2015 yılında meydana gelen 7.8 büyüklüğündeki depremde ise 9 binden fazla insan ölmüştü” denildi.

'Son 10 yılın en ölümcül depremi'! Deprem sonrası ABD'den korkutan açıklama! ile ilgili etiketler Kahramanmaraş deprem ABD
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.