Sömestr tatili uzayacak mı? 7 Şubat 2022 okullar açılacak mı?

Koronavirüs salgınından sonra tüm dünyayı kasıp kavuran omicron varyantı sonrasında bu seferde Delmicron varyantının yayılması okulların yarıyıl tatilinden sonra kapanacağının sinyallerini verdi. 24 Ocak 2022 başlayacak sömestr tatili sonrasında 7 Şubat 2022 Pazartesi okullar açılacak mı, tatil mi sorusu akıllara geldi.

Aralık ayının sonlarına geldiğimiz şu günlerde yarıyıl tatilinin yaklaşması ile koronavirüsten daha hızlı ve bulaşıcı etkiye sahip omicron varyantı sebebiyle vaka sayılarında yaşanan artış okulların yeniden kapanmasını gündeme getirdi. Birçok ülkede artan vaka sayılarının önüne geçmek amacıyla tedbirlerini daha da sıklaştırırken Türkiye’de görülen omicron varyantı okulları tehdit etmeye başladı.

Gerek öğrenciler gerekse veliler vaka sayılarında yaşanan artışın önüne geçilebilmesi amacıyla okulların sömestr tatilinden sonra uzaktan eğitime geçmesi yönünde görüş bildirdi. Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarda Milli Eğitim Bakanlığı’ndan destek istendi.

Sömestr tatili uzayacak mı? 7 Şubat 2022 okullar açılacak mı?

Sömestr Tatili Ne Zaman Başlıyor?

15 gün sürecek Sömestr yani yarıyıl tatili 24 Ocak 2022 tarihinde başlayacak ve 4 Şubat 2022 Cuma gününde sona erecek. Öğrenciler bir sorun olmadığı takdirde 7 Şubat 2022 Pazartesi günü okullarında yüz yüze eğitime devam edecek.

Okullar Kapanacak Mı? 7 Şubat 2022 Okullar Açılacak Mı?

Omicron varyantının yayılması ve vaka sayılarında yaşanan artış ile beraber okulların yarıyıl tatili sonrasında kapanması gündeme gelebilir ve 7 Şubat 2022 Pazartesi gününden itibaren online eğitime geçilebilir.

Sömestr tatili uzayacak mı? 7 Şubat 2022 okullar açılacak mı? ile ilgili etiketler sömstr yarıyıl tatili okullar Omicron
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.