Sömestr Tatili 1 Ay Oluyor! Öğrenciler 20 Şubat'a Kadar Yarıyıl Tatili Yapıyor

Sömestr tatili için geri sayım başlarken 20 Ocak Cuma gününde öğrenciler 15 günlük ara tatile girecek ve 2. dönem için hazırlıklar başlayacak. Tüm bunlarla beraber akıllardaki esas soru ise Sömestr tatili gerçektende 1 ay mı olacak? Yoksa okullarda 2. dönem daha geç mi başlayacak? İşte, yarıyıl tatiline ait son detaylar…

Sömestr tatili başlıyor. Veliler başta olmak üzere öğrencilerinde büyük bir merakla bekledikleri yarıyıl tatili 20 Ocak Cuma gününde karneler dağıtılıyor. Ancak son zamanlarda gündemde olan 4 gün ders 3 gün tatil modeli için görüşmelerin devam ettiği kaydedilirken bundan sonra ne olacağı merakla bekleniyor.

MEB tarafından daha önceden açıklanan takvime göre yarıyıl tatili, 15 gün olarak uygulanmaktadır. Sömestr ifadesi ne kadarda söz gelimi olsa da tatil genel anlamda öğrenciler arasında 2 hafta olarak lanse edilmektedir.

Sömestr Tatili

Tüm bunlar beraber eğitim ve öğretim yılı içerisinde ilk ve 2. dönemde olmak üzere 5 günlük ara tatil devreye alınmaktadır. Dönem aralarında uygulanan bu tatillerde öğrenciler 1 hafta boyunca tatil yaparak hem dinlenme şansı hem de sınavlara hazırlık için vakit elde etmektedirler.

Sömestr Tatili 1 Ay Oluyor İddiası

Ancak bazı ülkelerde şimdiden 4 gün ders 3 gün tatil modeline gidilirken ülkemiz için kulislerden alınan son bilgilerde 15 günlük Sömestr tatili süresinin 1 aya kadar uzatılabileceği iddia edildi. Çoğu ülkede bu modele uyum sağlarken öğrencilerin daha verimli bir şekilde kış tatili yapması öngörülmektedir.

Fakat yarıyıl tatilinin 1 aya çıkarılmasında farklı etmenlerde söz konusudur. Bu etmenlerden bir tanesi kış tatili ile birlikte kış turizminin canlandırılması hedeflenmektedir. Buna benzeyen bir uygulamanın ülkemizde devreye alınması düşünülürken Türkiye’nin genel anlamda eğitim olarak Batılı ülkeleri takip etmesi bu tür bir değişikliğe gidildiğinde asla şaşırtmayacaktır.

Yarıyıl Tatili

Eğer ki tüm şartlar uyum sağladığında bir sorun çıkmaması durumunda normal şartlarda öğrenciler 20 Ocak Cuma günü yarıyıl tatillerine başlayacak ve 1 ay uzatılacak Sömestr tatili 20 Şubat Pazartesi günü başlayacak. Ancak MEB takvimine göre ise yarıyıl tatilinde öğrenciler 6 Şubat Pazartesi günü ders başı yapacaklar.

Sömestr Tatili 1 Ay Oluyor! Öğrenciler 20 Şubat'a Kadar Yarıyıl Tatili Yapıyor ile ilgili etiketler Sömestr Tatili Yarıyıl Tatili
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.