Somali'nin yeni Savunma Bakanı, Ankara Üniversitesi mezunu!

Somali'nin Türkiye mezunu Adalet Bakanı Nur, Savunma Bakanı olarak atandı. Üniversite eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesinde tamamlayan (eski) Somali Adalet Bakanı Nur, kabinede yapılan değişiklikle (yeni) Savunma Bakanı oldu.

Abdulkadir Muhammed Nur, Türkiye'deki Somalili üniversite öğrencilerinden biriydi. Şimdi ise ülkesinde Savunma Bakanı oldu.

SOMALİ'YE MÜLKİYELİ SAVUNMA BAKANI

Başbakan Muhammed Hüseyin Roble, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu Abdulkadir Muhammed Nur'u yeni Savunma Bakanı olarak atadı.

Bu değişiklik kapsamında, bir önceki Savunma Bakanı Hassan Hussein Haji de Adalet Bakanı oldu.

ABDÜLKADİR MUHAMMED NUR KİMDİR? 

Abdülkadir Muhammed Nur 21 Ekim 1985 tarihinde Somali’nin kuzey batısındaki Baidoa kentinde dünyaya geldi.

Nur Somali’nin Ankara Büyükelçiliğinde 2012-2016 yılları arasında çeşitli seviyelerde diplomatik görevlerde bulundu.

YTB BURSUYLA OKUDU-

Türkiye’de görev aldığı sırada Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) bursuyla Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde eğitim alan Nur, 2016 yılında buradan mezun oldu.

2020 yılında Somali Adalet Bakanı olan Nur, göreve başladıktan sonra ilk yurt dışı seyahatini de Türkiye’ye gerçekleştirdi.

 

Somali'nin yeni Savunma Bakanı, Ankara Üniversitesi mezunu! ile ilgili etiketler Somali Ankara Türkiye üniversite üniversitesi mezun mülkiye savunma bakanı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.