Somali’deki ambulans uçağımız yurda döndü…

Somali'nin başkenti Mogadişu'da 231 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıda yaralanan 35 kişi ambulans uçakla Türkiye'ye getirildi.

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

som2

35 yaralının 7,5 saatlik yolculuğun ardından Somali'den Türkiye'ye getirildiğini açıklayan Akdağ, "35 yaralı ve yanında 34 refakatçiyi sağ salim ülkemize tedavi etmek amacıyla getirdik. Bu yaralılardan 13'ü ağır yaralı, yanıklı vakalar, kafa tramvası yaşayanlar var. Bunlara nispeten daha hafif yaralı olanlar da var. Sağlık ekiplerimiz ve Kızılay'dan değerli arkadaşlarımız canla başla 7,5 saatlik yolculukta uçağı adeta bir yoğun bakım alanına çevirerek yaralıları sağ salim Türkiye'ye getirmeyi başardılar" dedi.

som3

Somali’deki ambulans uçağımız yurda döndü… ile ilgili etiketler Somali Saldırı Türkiye ambulans uçak mogadişu +35 yaralı bombalı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.