Somali'de Türk firmasına saldırı

Somali'de Türk üssünün 15 km uzağında yol yapım çalışması yürüten Türk işçilerine yönelik bir saldırı düzenlendi. Dışişleri Bakanlığı, Mogadişu-Afgoye yolunun inşaatını üstlenen firmayı hedef alan saldırıda yaşamını yitiren 5 kişiden ikisinin Türk olduğunu açıkladı.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Somali'de yol çalışması yapmakta olan bir Türk firmasına ait şantiyeye motosikletli bir saldırgan tarafından intihar saldırısı düzenlendi. Saldırıda 1'i Türk 5 kişi hayatını kaybetti.

TÜRK ÜSSÜNE 15 KM UZAKLIKTA

Saldırının Türk askeri üssüne 15 km uzağında gerçekleştiği belirtildi. Üste herhangi bir olumsuz durumun olmadığı aktarıldı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Somali'de bu sabah bomba yüklü araçla bir Türk firmasına yönelik gerçekleştirilen terör saldırısında, aralarında 1 vatandaşımızın da bulunduğu 4 kişinin hayatını kaybettiği üzüntüyle öğrenilmiştir. Mogadişu-Afgoye yolunun inşaatını üstlenen ve Somali'nin kalkınmasına ve refahına katkıda bulunan bir Türk şirketi çalışanlarını hedef alan bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

BAKAN KOCA: CAN KAYBIMIZ 2'YE YÜKSELDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca saldırıya ilişkin şu açıklamada bulundu;

"Somali'de yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 2’ye yükseldi. Yaralanan 3’ü Türk 14 kişinin tedavisine Mogadişu Recep Tayyip Erdoğan Hastanemizde devam ediyoruz. Yaralı vatandaşlarımızın hayati tehlikesi bulunmuyor. Saldırıyı şiddetle kınıyorum."

Somali'de Türk firmasına saldırı ile ilgili etiketler Somali türk işçi türk firması 5 işçi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.