Somali’de Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na saldırı: En az 5 ölü

Somali’de terör örgütü Eş-Şebab tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı yakınlarına düzenlenen havan toplu saldırıda ilk belirlemelere göre en az 5 kişi öldü.

Somali güvenlik görevlilerinden Osman Muhammed, gazetecilere yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın hedef alındığını söyledi.

EN AZ 5 ÖLÜ

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na mermi isabet edip etmediğiyle ilgili açıklama yapmayan Muhammed, bölgedeki ulusal tiyatronun zarar gördüğü saldırıda en az 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 kişinin yaralandığını belirtti.

ÖLENLERDEN 2’Sİ ÖĞRENCİ

Hayatını kaybedenlerden 2'sinin öğrenci olduğu bilgisi paylaşıldı.

Yaralılar, tedavileri için bölgedeki hastaneye kaldırıldı.

SALDIRIYI EŞ-ŞEBAB ÜSTLENDİ

Saldırıyı üstlenen Eş-Şebab örgütü, Cumhurbaşkanlığı Sarayını ve Enformasyon Bakanlığını hedef aldıklarını açıkladı.

Somali ordusu, Eş-Şebab’a karşı yaklaşık 5 aydır yürüttüğü operasyonlarda önemli yol katederek onlarca kent, kasaba ve köyde yeniden kontrolü sağladı.

Bazıları hava destekli operasyonlardan sonra örgüt, başkent Mogadişu olmak üzere çok sayıda kentte kanlı saldırılar düzenledi.

Somali’de Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na saldırı: En az 5 ölü ile ilgili etiketler Somali terör
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.