Somali'de bir ilk! Sadece kadınların çalıştığı ve yönettiği medya grubu kuruldu!

Somali'de ilk kez sadece kadınların görev aldığı ve yönettiği bir medya grubu kuruldu.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programının (UNDP) desteğiyle kurulan ve bünyesinde radyo, televizyon ve bir de haber sitesinin bulunduğu "Bilan Medya" 25 Nisan'da Somali halkına hizmet vermeye başlayacak.

Bilan Medya Genel Yayın Yönetmeni Nesrin Muhammed İbrahim, Somalili kadın gazetecilerin uzun zamandır ikinci sınıf vatandaş muamelesi gördüğünü belirterek, şu anda Somali medyasının, ülke nüfusun yarısının sesini ve hikayelerini görmezden geldiğini açıkladı.

STAJ İMKANI DA SAĞLANACAK

Ağırlıklı olarak Somalili kadınların hikayelerine yer vermeyi amaçlayan kurum, gazetecilik okuyan ve kendini bu alanda geliştirmek isteyenlere de staj imkanı sağlayacak.

UNDP'nin desteğiyle, kurumdaki kadın gazetecilere, dünyanın önde gelen medya kuruluşlarının temsilcileri tarafından eğitim imkanı da verilecek.

Uzun yıllardır iç çatışma ve istikrarsızlıkla boğuşan ülkede medya kuruluşlarının tamamına yakınını erkekler yönetiyor.

Somali'de bir ilk! Sadece kadınların çalıştığı ve yönettiği medya grubu kuruldu! ile ilgili etiketler Somali
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.