Soldaki Boğaziçi sağdaki Atina yönetimi protestosu

Yunanistan’da polis muhafazakâr Yeni Demokrasi hükümetinin üniversitelerle ilgili hazırladığı yasa taslağına karşı eylemler düzenleyen üniversite öğrencilerini copla dövdü. Kendi ülkesinde yaşanan olaylara şiddet göstererek karşılık veren Yunan polisi geçtiğimiz günlerde Atina’daki Boğaziçi Üniversitesi protestolarını hoşgörüyle karşılamıştı.

Yunanistan’da,  öğrenci gösterileri büyüyor. Hükümetteki muhafazakâr Yeni Demokrasi Partisi’nin yasa taslağı öğrenciler tarafından protestolara neden oldu.

Özellikle okuldan atılmaların kolaylaştırılması, üniversitelere polis konuşlandırılması, ve okulun siyasi faaliyetler için elverişsiz hale getirilmesi, öğrencilerin en temel itirazlarının temel nedenini oluşturuyor.

ÖĞRENCİLERİ YERLERDE SÜRÜKLEDİLER

Yunan hükümeti bu önlemlerle birlikte üniversitelerden ve toplumdan gelen her sesi susturmaya çalışıyor. Gösterilerde ise pek çok öğrenciye ağır şekilde müdahale edildi. Yerlerde sürüklenerek göz altına alınan öğrenciler polisler tarafından copla dövüldü.

 BOĞAZİÇİ EYLEMLERİNE HOŞGÖRÜYLE YAKLAŞTILAR

 Konu kendilerine gelince öğrencilere protesto hakkına izin vermeyen Atina yönetimi Boğaziçi Üniversitesi protestolarına destek veren gruba hoşgörü ile yaklaşmış herhangi bir önleme yahut müdahalede bulunmamıştı.

Soldaki Boğaziçi sağdaki Atina yönetimi protestosu ile ilgili etiketler Boğaziçi Üniversitesi Yunanistan protesto

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.