Sol alt karın ağrısı neden olur? Kadınlarda sol kasık ağrısı hamilelik belirtisi mi?

Sol alt karın ağrısı ya da sol kasık ağrısının birden çok sebebi olabilir. Kasık bölgesi, karın bölgesi ile alt vücut ve bacaklara geçtiği yer olarak bilinir. Kadınlarda sol kasık ağrısı neden olur? Bu da hamilelik belirtileri olarak yorumlanabilir mi? Kasık bölgesindeki ağrı bel bölgesinde de kendisini hissettirir.

Kadınlar kasık bölgesi neden ağrır, kasık bölgesi ağrısı neyin habercisi olabilir? Hamilelik belirtisi olarak görülen kasık ağrısı birçok nedenden ötürü kendisini hissettirir. Yumurtalık bölgesinde zararlı veya zararsız birçok bakteri, enfeksiyona neden olabilir ve bu da kasık bölgesine baskı yapabilir.

SOL ALT KARIN AĞRISI NEDEN OLUR?

Dış gebelik, rahim dışındaki döllenme sonucu oluşur. Kadınlarda sol kasık ağırısına da bu dış gebelik sebep olabilir. Öte yandan yumurtalıklarda oluşabilen zararlı ve zararsız bakteriler de bu bölgeye uyguladığı baskı sonucu kasık ağrısı da meydana gelebilir.

Kadınlarda Sol Kasık Ağrısı Neden Olur? Sol Kasıkta Ağrı Hamilelik Belirtisi Midir?

Sol Kasıkta Ağrı Hamilelik Belirtisi midir?

Döllenmenin doğru bir şekilde gerçekleşmesi ile beraber embriyo rahme geçer. Rahimde gelişip büyümeye başlayan embriyo, çevre dokulara baskı yapıp ağrılara sebep olabilir. Genel olarak sol kasık ağrısı kadınlarda hamilelik bulgusu şeklinde düşünülebilir. Fakat yalnızca sol kasıkta ağrı oluşması gebelik olduğu anlamına gelmemektedir.

Adet gecikmesi ile beraber kasıkta bir ağrı söz konusu olursa mutlaka olarak uzman bir doktora başvurup, hamilelik olup olmadığı test edilmelidir. Sol kasık ağrısına eşlik eden diğer gebelik belirtileri ise; devamlı uyuma isteği, baş dönmesi, güçsüzlük, yorgunluk, göğüslerde aşırı hassaslık ve dolgunluk hissi, memelerde büyüme, mide bulantısı ve kusma, duygu değişiklikleri, mide yanması, iştah açılması ve baş ağrısı şeklinde ifade edilebilmektedir.

Sol alt karın ağrısı neden olur? Kadınlarda sol kasık ağrısı hamilelik belirtisi mi? ile ilgili etiketler Sağlık Bakanı sağlık sol kasık ağrısı Hamilelik
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.