Şoke eden ölüm: Denize atılan iç çamaşırı yunusun sonu oldu!

Ölü bir yunusun sahile vurması üzerine harekete geçen Brezilya ekipleri korkunç gerçekle karşı karşıya kaldı. Cansız halde kıyıya vuran yunusun ölümüne kadın iç çamaşırının neden olduğu ortaya çıktı. Yetkililer, yüzgecine sıkı sıkıya dolanan iç çamaşırının yunusun kemiğine dayandığını ve bu nedenle hayvanın öldüğünü belirtti.

İnsanlar tarafından denize atılan atıklar her gün farklı bir deniz canlısının hayatını tehlikeye atıyor. Son olarak Brezilya Itapoa'da deniz kıyısına vuran bir yunusun ölüm nedeni duyanları şoke etti.

İÇ ÇAMAŞIRI YÜZGECİNE DOLANMIŞ

Sondakika'nın haberine göre bir iç çamaşırı yunusun yüzgeçlerine dolanmış ve yunusun yüzgecini neredeyse kemiğe kadar kesmişti. Hayvana otopsi yapan veteriner ekibi, iç çamaşırının bir süredir yunusa dolanmış olduğuna ve ölümüne katkıda bulunmuş olabileceğine inanıyor.

Şoke eden ölüm: Denize atılan iç çamaşırı yunusun sonu oldu!

KEMİĞE KADAR KESMİŞ

Veteriner ekibinden Giulia Gaglianone, yunusun yüzgecinin çamaşırın etrafına dolandığını, ipin kemiğe kadar kestiğini ve hayvanda kalıcı olarak açık bir yara bıraktığını söyledi. Yunusun ayrıca kulağının bir kısmında ve akciğerlerinde zayıflık, zatürre ve çok sayıda parazit gibi kronik zayıflık belirtileri gösterdiği ifade edildi.

ATILANLAR, DENİZ CANLILARI İÇİN RİSK OLUŞTURUYOR

Yetkililer "Denize atılan kumaşlar, deniz canlıları için tehdit oluşturuyor" derken; pamuk, keten ve ipek gibi doğal kumaşların ayrışmasının aylar aldığını, polyester gibi sentetik kumaşların yok olmasının yüzlerce yıl sürdüğüne dikkat çekiyor. Bununla birlikte denize atılan her atık madde deniz canlıları için bir risk oluşturuyor.

Şoke eden ölüm: Denize atılan iç çamaşırı yunusun sonu oldu! ile ilgili etiketler yunus yüzgeç iç çamaşırı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.