Sokak röportajıyla sosyal medyayı sallamıştı! Ezber bozan genç Ayasofya Camii’nde

Dış görünüş olarak yargılandığını belirten yüzü dövmeli bir vatandaş, Ayasofya’nın açılışına sevindiği, ‘Bir Cuma namazına gideriz’ dediği video gündem olmuştu. O gencin de bugün Ayasofya Camii’nde kılınan ilk Cuma namazına gittiği görüldü.

Sabah'tan Sema Alim Dalgıç'ın haberine göre; Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etti. Ayasofya'nın Fatih Sultan Mehmet Han Vakfı mülkiyetinde bulunduğu, cami olarak kullanılması için toplumun hizmetine sunulduğu belirtildi.

Sokak röportajıyla sosyal medyayı sallamıştı! Ezber bozan genç Ayasofya Camii’nde

"DIŞ GÖRÜNÜŞ OLARAK ÇOK YARGILIYORLAR"

Kararın ardından halka Ayasofya'nın cami olması konusunda düşüncelerinin sorulduğu bir sokak röportajı gündem oldu. Videoda, Ayasofya'nın cami olması sorusu üzerine yüzüne dövme yaptıracak kadar marjinal görünümlü bir genç, "Ne güzel. Gideriz cuma namazı kılmaya. Sevindim. İnançlı biriyim ama dış görünüş olarak çok yargılıyorlar" dedi. "Peki, bu gelişme oy verme davranışınızı etkiler mi?" sorusunu ise aynı genç "Dini görüşüm var ama siyasi görüşüm yok" diye yanıtladı.

Bugün ise Ayasofya Camii'nde ilk Cuma namazı kılındı. Ezber bozan gencin de Cuma namazına katılmak için camiye gittiği görüldü. Fotoğraf kısa sürede sosyal medyada çok paylaşılanlar arasına girdi.

 

Sokak röportajıyla sosyal medyayı sallamıştı! Ezber bozan genç Ayasofya Camii’nde ile ilgili etiketler Ayasofya Camii Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.