Sokak ortasında katledilen Avukat Dilara Yıldız'ın vasiyeti ortaya çıktı: Adeta öleceğini hissetmiş!

Tuzla'da eski nişanlısı Oktay Dönmez tarafından sokak ortasında polislerin gözü önünde öldürülen Avukat Dilara Yıldız'ın aylar öncesinde arkadaşına verdiği vasiyet ortaya çıktı. Öleceğini hisseden Avukat Dilara,'nın "Bana bir şey olursa davama siz sahip çıkın." dediği öğrenildi.

Tuzla'da eski nişanlısı Oktay Dönmez tarafından gittikleri restoranda öldürülen avukat Dilara Yıldız'ın cinayetinde yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. 

KATİL ESKİ NİŞALI CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Katil eski uzman çavuş Oktay Dönmez (29) "tasarlayarak öldürme", "silahla cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "silahla yağmaya teşebbüs" suçlarından cezaevine konuldu.

Eski uzman çavuş Dönmez'in 2017'de TSK'ya girdiği ancak geçen yıl sözleşme uzatmayıp görevden ayrıldığı öğrenildi. Dönmez'in Dilara Yıldız'ın evine girerek 10 gün boyunca evde gelmesini bekleyen Dönmez'e kapıyı açan çilingirin de emniyette sorguya alındığı iddia edildi. Dilara Yıldız'ın ayrıca geçtiğimiz yıllarda kısa süren bir evlilik yaptığı bilgisine de ulaşıldı.

Sokak ortasında katledilen Avukat Dilara Yıldız'ın vasiyeti ortaya çıktı: Adeta öleceğini hissetmiş!

"BANA BİR ŞEY OLURSA DAVAMA SİZ SAHİP ÇIKIN"

Sabah'ın haberine göre Yıldız'ın avukat bir arkadaşına cinayetten bir süre önce vasiyetini açıkladığı öğrenildi. Yıldız'ın "Bana bir şey olursa davama siz sahip çıkın." dediği öğrenildi. 

Sokak ortasında katledilen Avukat Dilara Yıldız'ın vasiyeti ortaya çıktı: Adeta öleceğini hissetmiş! - Resim : 2

19 EKİM'DE ŞİKAYETÇİ OLMUŞ 

Oktay Dönmez ile ilgili çarpıcı bir gelişme daha günyüzüne çıktı. Dönmez'in, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na 19 Ekim 2021'de başvurarak kendisine tehdit ve hakaret mesajlarını attığını belirterek şikayetçi olduğu belirlendi. Dönmez'in ikamet adresinin İzmir'de olduğunu ve çekilen mesajları burada aldığını kaydeden savcılık dosyada yetkisizlik kararı verdi. Dilara Yıldız hakkında başlatılan soruşturma İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

Sokak ortasında katledilen Avukat Dilara Yıldız'ın vasiyeti ortaya çıktı: Adeta öleceğini hissetmiş! - Resim : 3

AVUKAT DİLARA YILDIZ İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ

Avukat Dilara Yıldız için, Beyoğlu'nda bulunan İstanbul Barosu önünde tören düzenlendi.

Tabutunun üzerine avukatlık cübbesi örtülen Avukat Dilan Yıldız'ın cenazesi başında annesi Elvan Yıldız, kızkardeşi Merve Yıldız, İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, meslektaşları ve sevenleri saygı duruşunda bulundu Elvan Yıldız, kızının hiç yere öldürüldüğünü, katilin çok ceza almasını ve cezaevinden hiç çıkmamasını istediğini söylerken, İstanbul Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu, güvenlik güçlerinin bu cinayetten ders alması gerektiğini ifade etti.

Sokak ortasında katledilen Avukat Dilara Yıldız'ın vasiyeti ortaya çıktı: Adeta öleceğini hissetmiş! - Resim : 4

 ANNE YILDIZ: YAVRUMU BOŞ YERE ÖLDÜRDÜ, CANİ

Kızı Dilara Yıldız'ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Elvan Yıldız, "Çok ceza almasını istiyorum, oradan çıkmamasını istiyorum. Acım büyük. Acımla birlikte öfkem de çok büyük. Yavrumu boş yere öldürdü, cani. Gerekli cezayı alsın, ömür boyu dışarı çıkmasın istiyorum. Kızımı tehdit ediyordu" dedi.

 "BU ÖLÜM ŞİMDİYE KADAR İŞLENEN CİNAYETLERDEN ÇOK FARKLI"

Dilara Yıldız için düzenlenen törende konuşan İstanbul Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu, "Bu ölüm şimdiye kadar işlenen cinayetlerden çok farklı. Bize emniyete, dünyaya, herkese bir şey anlatması gereken bir cinayetle karşı karşıyayız. Bizim açımızdan değerlendirdiğimizde, bu ülkenin tüm avukatları olarak yaptığımız mücadelede bir kurşun yedik biz. Bu kez kurşunu biz yedik.

"GÖZ GÖRE GÖRE İŞLENEN CİNAYETTEN, POLİSİN YANINDA İŞLENEN BİR CİNAYETTEN SÖZ EDİYORUZ"

Dilara da dahil olmak üzere pek çok meslektaşımızın uzun yıllar sadece ve yalnızca kadın cinayetlerini önlemek için verdikleri mücadeleler, emekler, o uğurda girdikleri davalar o kadar değerliydi ki bu. Bundan hepimiz ders almalıyız. Evet, biz ders almalıyız ama göz göre göre gelen bir cinayetten, polisin yanında işlenen bir cinayetten söz ediyoruz.

Sokak ortasında katledilen Avukat Dilara Yıldız'ın vasiyeti ortaya çıktı: Adeta öleceğini hissetmiş! - Resim : 5

"GÜVENLİK GÜÇLERİ BUNDAN MUTLAKA DERS ALMALI"

Güvenlik güçleri bundan mutlaka ders almalı. Kadın cinayetlerini önlemeye yönelik olarak alınan önlemler şu an kadar yapılanlardan ibaret olmamalı. Biz mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz. Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlayana kadar barolar olarak bu mücadeleye devam edeceğiz. Kadın cinayetlerinin önlenmesi adına hukukçular olarak ne yapılması gerekiyorsa yapmaya sonuna kadar devam edeceğiz" diye konuştu.

Eski nişanlısı tarafından öldürülen Avukat Dilara Yıldız'ın cenazesinin, Samsun'un Bafra İlçesi'nin Aktekke Köyü'nde bugün (Perşembe) öğle namazına mütakip kılınacak cenaze namazı sonrası defnedileceği öğrenildi.

Sokak ortasında katledilen Avukat Dilara Yıldız'ın vasiyeti ortaya çıktı: Adeta öleceğini hissetmiş! ile ilgili etiketler avukat vasiyet Tuzla dilara yıldız nişanlı arkadaş
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.