Sokak köpeklerini hedef alan Yıldız Tilbe’ye bir suç duyurusu da Türkiye Hayvanları Koruma Vakfı’ndan

Geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından “Saldırgan köpek gruplarına bulundukları bölgenin halkı zehirli et versin, hepsi gebersin” şeklinde paylaşım yapan ve tepkilerin hedefi olan Yıldız Tilbe hakkında, Türkiye Hayvanları Koruma Vakfı suç duyurusunda bulundu.

55 yaşındaki sanatçı Yıldız Tilbe, 12 Mart'ta sahipsiz sokak köpeklerini hedef alarak Twitter'da “Saldırgan köpek gruplarına bulundukları bölgenin halkı zehirli et versin, hepsi gebersin” şeklinde bir paylaşımda bulunmuştu.

Paylaştığı tweetle büyük tepki gören Tilbe daha sonra paylaşımını silip, özür dilemiş ve yanlış anlaşıldığını ifade etmişti. Tilbe, bir sonraki paylaşımında , ''Kalbini istemeden kırdığım köpek sahibi insanlar için çok özür dilerim, yakınlarını köpek saldırısında kaybeden yüreği dağılan insanlardan da özür dilerim. Kırıldığım insanları da Allaha havale ettim bundan sonra'' ifadelerini kullanmıştı.

 

YILDIZ TİLBE'NİN CEZALANDIRILMASI TALEP EDİLDİ


Hayvanları Koruma Vakfı Başkanlığı, avukatı Özlem Yazıcıoğlu aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Savcılığa sunulan suç duyurusu dilekçesinde, şüpheli Tilbe’nin paylaşımındaki sözleriyle insanları galeyana getirerek suça teşvik ettiği, şüphelinin paylaşımlarının sokak hayvanlarına yönelik ciddi tehlike oluşturduğu belirtildi. Sunulan dilekçede, söz konusu paylaşımın hayvansever olmayan pek çok insanı hayvanları katletmeye yönelttiği, bir hayvanın zehir verilerek acılar içinde öldürülmesine yönelik kışkırtıcı bir söylem olduğu ve bunun kin ve düşmanlığa bir sevk olduğu kaydedildi.

Dilekçede şüpheli Tilbe’nin ‘suç işlemeye tahrik’, ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ ve ‘kanunlara uymamaya tahrik’ suçlarından cezalandırılması talep edildi.

İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi de, Yıldız Tilbe hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıklamışlardı.

 

Sokak köpeklerini hedef alan Yıldız Tilbe’ye bir suç duyurusu da Türkiye Hayvanları Koruma Vakfı’ndan ile ilgili etiketler suç duyurusu Yıldız Tilbe Twitter Türkiye Hayvanları Koruma Vakfı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.