'Sokak kısıtlaması gündemde!'

Koronavirüs salgınında vaka sayılarının yeniden yükselmesiyle birlikte 'Kısıtlamalar geri gelecek mi?' sorusu gündemi meşgul etmeye başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gündemlerinde böyle bir konunun olmadığını belirtirken, Reuters'a konuşan üst düzey bir yetkili tam tersini söyleyerek akılları karıştırdı

Koronavirüs salgınını önleme çalışmaları kapsamında sokağa çıkma yasakları yeniden konuşulmaya başlandı. Dünyanın pek çok ülkesi salgının yayılmaya başlamasından bu yana ikinci kez belirgin şekilde yeniden artış gösteriyor olması sorunuyla karşı karşıya kaldı.

Türkiye'de okullarda yüz yüze eğitimin giderek arttığı dönemde risk kaygısı da artarken bu yeniden önlem gelip gelmeyeceği sorusunu gündeme taşıdı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAKLARI GÜNDEMDE

Reuters'a bilgi veren yetkililer tedbirlerin ekonomiyi tamamen durduracak adımlar olmayacağını belirtti. Yetkililer, dar kapsamlı önlemleri belli saatlerde restoran ve işletmelerin kapatılması, yaşı küçük ve 65'ten büyük olanların belli saat aralığında sokağa çıkabilmeleri ya da en son olarak hafta sonu sokağa çıkma yasakları olarak tanımladılar.

'KIŞ DÖNEMİ ZOR GEÇECEK'

"Kış dönemi zor geçecek" diyen bir yetkili sözlerini şöyle sürdürdü:

"Rakamlar beklentilerin üstünde seyretmeye başladı. Hasta sayısı ile vaka sayısı arasındaki ayrıma halen dikkat dikkat ediliyor. Çünkü (vakaların) önemli bir bölümünde semptom yok. Ama birkaç haftalık sürece bakarak yeni tedbirler getirilebilir."

 

'Sokak kısıtlaması gündemde!' ile ilgili etiketler Fahrettin Koca Reuters Sağlık Bakanı Koronavirüs sokağa çıkma kısıtlama
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.