‘Sokak hayvanlarının öldürülmesini önlemek için cezaların uygulanması lazım’

Ankara Mamak’ta 8 köpeğin zehirlenerek öldürüldüğü iddiası üzerine HayKonfed Başkan Yardımcısı Özkan, “Hayvanları zehirlemek canilik. Bu tarz vakaların yaşanmasını engellemek için gerekli olan cezaların uygulanması lazım.” dedi. Hayvansever Gökkuş ise, “Üzgünüz, düne kadar burada koşup oynayan hayvanların kime ne zararı vardı?” ifadelerini kullandı. Bu sözler akıllara Ankara'da başıboş köpek saldırısında uğrayan çocukları getirdi.

Ankara'nın Mamak ilçesinin Gökçeyurt Mahallesi'nde 8 köpek ölü bulundu. Bölgedeki hayvanseverlerin ihbarı üzerine olay yerine gelen HayKonfed üyeleri, zehirlendikleri düşünülen köpekler için bölgede inceleme yaptı.

‘BU VAKALARI ENGELLEMEK İÇİN CEZALARIN UYGULANMASI LAZIM’

Olay yerindeki arama faaliyetlerine katılan HayKonfed Başkan Yardımcısı Haydar Özkan, "Bu hayvanlar sokakta yaşamasın diyorlar, burası dağ başı yakınlarda yerleşim yeri bile yok. Dağdaki hayvanları bile zehirleyen insanlarla yüz yüzeyiz. Köpeklerden yana bir şikayetiniz varsa onları besleyenler ile iletişime geçin. Hayvanları zehirlemek canilik. Bu tarz vakaların yaşanmasını engellemek için gerekli olan cezaların uygulanması lazım. Sokaktaki hayvanları toplayıp, dağ başlarına atıyorsunuz ama bu hayvanların dağ başlarında da yaşamasına izin vermiyorsunuz. Dünya sadece bizim mi?" ifadelerini kullandı.

‘BU HAYVANLARIN KİME NE ZARARI VARDI?’

Olayın yaşandığı bölgedeki köpekleri düzenli olarak besleyen hayvansever Asiye Gökkuş, "Bu bölgede 40'ın üzerinde köpek vardı. Bugün beslemek için geldiğimizde sadece 3 köpek bulabildik. Şüphelendik. Bir köpeği yolda bulduk ve araç çarpmış olabileceğini düşündük. Etrafı aramaya başladığımızda maalesef zehirlendiklerini fark ettik. Üzgünüz, düne kadar burada koşup oynayan hayvanların kime ne zararı vardı? Dağ başında huzur yok, mahallede huzur yok, söyleyecek hiçbir şey yok. Sorumluların bulunup hak ettikleri cezaları almalarını istiyoruz" açıklamalarında bulundu.

YENİMAHALLE’DE 6 KÖPEĞİN SALDIRISINA UĞRADI

Geçtiğimiz Haziran ayında Ankara’nın Yenimahalle ilçesi Serhat Mahallesindeki bir sokakta yürüyen çocuk 6 sokak köpeğinin saldırısına maruz kalmıştı.

‘Sokak hayvanlarının öldürülmesini önlemek için cezaların uygulanması lazım’

PURSAKLAR'DA 12 YAŞINDAKİ ÇOCUK YOĞUN BAKIMA ALINDI

Pursaklar ilçesinde ise 12 yaşındaki Enes Koca isimli öğrenci başıboş sokak köpeklerinin saldırısına uğramış ve ciddi derecede yaralanmıştı. Olayın ardından ABB’ye tepki gösteren baba çocuğun baldırının parçalandığını ve kaslarının yırtıldığını ifade etmişti. 12 yaşındaki Enes saldırının ardından yoğun bakıma alınmıştı. 

‘Sokak hayvanlarının öldürülmesini önlemek için cezaların uygulanması lazım’ - Resim : 2

Ankara'nın Mamak ilçesindeki sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan veya başıboş hayvanlardan rahatsız olan vatandaşlar bir platformda tepkilerini dile getirdi:

‘Sokak hayvanlarının öldürülmesini önlemek için cezaların uygulanması lazım’ - Resim : 3‘Sokak hayvanlarının öldürülmesini önlemek için cezaların uygulanması lazım’ - Resim : 4‘Sokak hayvanlarının öldürülmesini önlemek için cezaların uygulanması lazım’ - Resim : 5‘Sokak hayvanlarının öldürülmesini önlemek için cezaların uygulanması lazım’ - Resim : 6‘Sokak hayvanlarının öldürülmesini önlemek için cezaların uygulanması lazım’ - Resim : 7‘Sokak hayvanlarının öldürülmesini önlemek için cezaların uygulanması lazım’ - Resim : 8

‘Sokak hayvanlarının öldürülmesini önlemek için cezaların uygulanması lazım’ ile ilgili etiketler Ankara Mamak köpek Köpek saldırısı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.