Sokağa çıkma yasağından kimler muaf? 16 ve 17 Ocak 2021 hafta sonu kısıtlamasında kimler çıkabilecek?

Sokağa çıkma yasağında kimler muaf sorusu, İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı son genelgeyle netleşti. Buna göre önümüzdeki hafta sonu 16 ve 17 Ocak tarihlerinde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasında muaf olacaklara yenileri eklendi.

Sokağa çıkma yasağından muaf olanlara İçişleri Bakanlığı'nın yayınlandığı son dakika genelgesiyle yenileri eklendi. 16-17 Ocak 2021 tarihlerinde uygulanacak olan sokağa çıkma yasağından muaf olanlar kimler? İşte detaylar..

İçişleri Bakanlı tarafından son dakika yayınlanan kısıtlama genelgesine göre hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasında birçok kurs ve kursiyerin yasaktan muaf olduğu belirtildi. Buna göre Motorlu taşıt sürücü kursları, havacılık ve denizcilik kursları, özel ulaştırma hizmetleri mesleki eğitim ve geliştirme kursları ve iş makineleri sürücü eğitim kurslarına devam eden kursiyerler ve direksiyon eğitim sınavlarındaki komisyon görevlileri, usta öğreticiler ve kursiyerler sokağa çıkma kısıtlamalarında istisna kapsamına alındı.

Sokağa çıkma yasağından kimler muaf olacak? - Son dakika haberleri

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA KİMLER MUAF?

İçişleri Bakanlığınca, 81 il valiliğine sokağa çıkma kısıtlamalarında istisna kapsamına alınacak kişilerle ilgili ek genelge gönderildi. Genelgede, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığıyla yapılan değerlendirilmeler neticesinde "Sokağa Çıkma Kısıtlaması Uygulanan Süre ve Günlerde Muaf Tutulacak Yerler ve Kişilere Dair Liste'ye" ekleme yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı EBA LİSE TV MTAL ve EBA platformunda yayınlanmak üzere Bakanlığa bağlı mesleki ve teknik ortaöğretim okul/kurumlarında çalışmaları devam eden uzaktan eğitim video çekimi, kurgu ve montaj faaliyetlerini yürütmekte olan ya da söz konusu çalışmaların koordinasyonunu sağlayan personel sokağa çıkma kısıtlamalarından muaf olacak.

Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 27'nci ve 72'nci maddeleri uyarınca İl ve İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurullarınca bu kararlar ivedilikle alınacak.

Sokağa çıkma yasağından kimler muaf? 16 ve 17 Ocak 2021 hafta sonu kısıtlamasında kimler çıkabilecek? ile ilgili etiketler İçişleri Bakanlığı kısıtlamadan kimler muaf
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.