Sokağa çıkma yasağında eczaneye gidilir mi? Hafta sonu eczaneler açık mı?

Hafta sonunda uygulanan koronavirüs tedbirleri kapsamındaki sokağa çıkma yasağında eczanelerin açık olup olmadığı merak edilir hale geldi. Peki, hafta sonunda sokağa çıkma yasağında eczaneye gidilir mi?

Türkiye’de artan koronavirüs vakaları sonrasında hafta sonunda getirilen sokağa çıkma yasağında eczanelerin durumu vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başlandı. 20 Aralık Pazar gününde eczanelerin açık olup olmadıkları araştırılırken bazı vatandaşlar ise sokağa çıkma yasağında eczaneye gidilip gidilmeyeceğini merak eder oldu.

ECZANELER AÇIK MI?

19 - 20 Aralık hafta sonu sokağa çıkma yasağın ile ilgili olarak eczanelerin açık olup olmadığı ve saat kaçta açılıp, kaçta kapanacağına ilişkin detaylar şöyle;

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan Koronavirüs ile Mücadele Kapsamında - Yeni Kısıtlama ve Tedbirler Genelgesinde yer alan Sokağa Çıkma Kısıtlamasından Muaf Yerler ve Kişiler Listesi'nde şu ifadeler yer alıyor. Sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulanacağı günlerde istisna kapsamında olduğunu belgelemek suretiyle;

Sokağa çıkma yasağında eczaneye gidilir mi? Hafta sonu eczaneler açık mı?

Kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler, veteriner klinikleri ve hayvan hastaneleri ile buralarda çalışanlar, hekimler ve veteriner hekimler.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA ECZAENEYE GİDİLİR Mİ?

Buna bağlı olarak sokağa çıkma yasaklarında eczaneler hizmet vermeye devam etmektedir.

İstanbul Eczacı Odası resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre Covid-19 pandemisi normalleşme süreci kapsamında, 1 Haziran Pazartesi günü itibarıyla İstanbul'da eczane açılış-kapanış saatleri hafta içi ve cumartesi günleri 09.00-19.00 olarak uygulanacaktır.

Sokağa çıkma yasağında eczaneye gidilir mi? Hafta sonu eczaneler açık mı? ile ilgili etiketler Eczane sokağa çıkma yasağı yasak
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.