Sokağa çıkma yasağı var mı? Kısıtlama ve yasak gelen iller hangileri?

Sokağa çıkma yasağı var mı? Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, yapılacak olan kabine toplantısı sonrasında bazı iller için kısıtlama ve yasak kararının alınabileceğini söyledi. Kısıtlama ve yasak gelen iller hangileri? Tüm detaylar haberimizde…

Koronavirüs salgınında artan vakalar sonrasında düzenlenen kabine toplantısından bazı önemli karaların çıkması gündeme geldi. Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü vaka sayılarındaki artışa yer vererek bazı illerde kısıtlama ve sokağa çıkma yasağının alınmasına kesin gözüyle bakıldığını yineledi.

Bir TV programında canlı yayına katılan Özlü, “Son zamanlarda kaybettiğimiz vatandaşlarımızın sayısı arttı. İyi bir noktada değiliz. Günlük vaka sayısındaki oynamalar anlamlı değil ama genel tabloya bakıldığında ölü sayısının, ağır vakaların artması önemli. Sayın Cumhurbaşkanımız da ‘bu işi sıkı tutmalı’ gibi bir ifadede bulundu. Normalleşmeyle birlikte insanların hayatlarına geri dönmesi ama bunu yaparken de dikkatli olması, salgına tekrar izin vermemesi amaçlanmıştı maalesef insanımız bu konuda gerektiği kadar hassas davranamadı. Sanıyorum kamu yönetimi bazı kısıtlamalar ve yasaklamalarla, bazı yaptırımlarla bu sürecin kontrolü için bazı kararlar alacak. Bugün onları öğrenme fırsatımız olabilir” ifadelerine yer verdi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise geçen Cuma günü yaptığı açıklamasında koronavirüs vakalarında yaşanan arış sonrasında bazı kısıtlama ve yasakların gelebileceğini söylşemişti.

Sokağa çıkma yasağı var mı? Kısıtlama ve yasak gelen iller hangileri? ile ilgili etiketler sokağa çıkma yasağı kısıtlama Yasak gelen iller
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.