Sokağa çıkma yasağı sona erdi

Türkiye genelinde sokağa çıkma yasağı saat 20.00 itibariyle başlamıştı. 14 saat süren yasak saat 10.00'a kadar sürdü.

Koronavirüs salgınında hasta sayılarında yaşanan büyük artış üzerine tüm yurtta sokağa çıkma yasağı uygulanması kararı alınmıştı.

Bilim Kurulu'nun tavsiyesi ve hükümetin kararı ile alınan karar gereği birçok tedbir cuma akşamı saat 20.00 itibariyle yürürlüğe girmişti.

Hafta sonları uygulanacak sokağa çıkma yasakları ise cumartesi saat 20.00'da başlamıştı. Yasak 14 saat sonra pazar saat 10.00'da sona erdi.

Pazar akşamı saat 20.00'da yeniden başlayacak olan sokağa çıkma kısıtlaması pazartesi günü saat 05.00'a kadar sürecek.

Bu süreçte üretim, imalat ve tedarik zincirindeki kurum ve kuruluşlar kısıtlamadan muaf olacak ve hizmet vermeye devam edecek.

Yeni bir karar alınıncaya kadar hafta sonlarında kısıtlama uygulaması bu şekilde sürecek.

Hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı süreler içerisinde vatandaşların özel araçlarıyla şehir içi ya da şehirler arası seyahate çıkmamaları esas olacak.

Bunun dışında uygulanacak bazı tedbirler ise şöyle:

Vatandaşların yoğun bulunduğu/bulunabileceği cadde, sokaklar, ihtiyaç duyulan meydanlar ve toplu taşıma durakları gibi alanlarda uygulanan sigara içme yasağı, İl ve İlçe Umumi Hıfzıssıhha kurullarınca genişletilebilecek.

İl Umumi Hıfzıssıhha kurullarınca, yerel yönetimler tarafından şehir içi toplu ulaşım araçlarındaki yoğunluğu azaltacak, seferlerdeki seyrekleşmeyi sağlayacak şekilde başta sefer sayılarının artırılması olmak üzere her türlü tedbirin alınması sağlanacak.

İçişleri Bakanlığınca valiliklere gönderilen genelgeye göre, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadeleye yönelik yeni tedbirler 20 Kasım Cuma saat 20.00'den geçerli olacak şekilde uygulanacak.

Buna göre, tüm illerde bugünden itibaren 65 yaş ve üzeri kişiler 10.00-13.00, 1 Ocak 2001 ve sonrasında doğan 20 yaş altı bireyler ise 13.00-16.00 saatlerinde sokağa çıkabilecek. Bu kişiler, belirtilen saatler dışında sokağa çıkamayacak. Çalışanlar, iş yerleriyle illiyetlerini gösteren çalışma, SGK kaydı gibi belgeleri ibraz etmeleri halinde kısıtlamadan muaf olacak. İşte, sokağa çıkma yasağının detayları

Sokağa çıkma yasağı sona erdi ile ilgili etiketler sokağa çıkma yasağı
GÜNÜN VİDEOSU

Tesla karşıtları Berlin'de Tesla fabrikasına saldırı başlattı!

Tesla karşıtları Almanya'daki Tesla fabrikası Giga Factory'ye saldırı başlattı.