Sokağa çıkma yasağı para cezaları iade edilecek mi?

Sokağa çıkma yasağında cezalar iade edilecek mi? Adana'da sokağa çıkma yasağına uymayan ve kendisine para cezası kesilen bir vatandaş açtığı davayı kazandı.

Adana’da yaşanan olayda polis tarafından sokağa çıkma yasağına uymayan vatandaşa ilk olarak 789 lira para cezası kesti. Ancak vatandaş kesilen bu ceza sonrasında soluğu yargıda aldı. Adana 5. Sulh Ceza Hakimliği Hıfzısıhha Kanunu uyarınca idari para cezalarının kolluk kuvvetleri tarafından kesilemeyeceğine karar vererek kesilen bu para cezasını iptal etti.

Adana 5. Sulh Ceza Hakimliği, koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan karar doğrultusunda bu yasaklara uymayan bir vatandaşa kolluk kuvvetli tarafından kesilen para cezasına idari işlem başlattı. Emsal şeklinde alınan karar ile birlikte sokağa çıkma yasağında kesilen para cezalarının iadesi gündeme geldi.

PARA CEZALARI İADE EDİLECEK Mİ?

23 Mayıs 2020 tarihinde yaşanan olayda bir vatandaş saat 17.00’dan sonra uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı öncesi markete giderek alışveriş yapmak istedi. Ancak polis tarafından çevirmeye uğrayan vatandaşa 789 lira idari para cezası kesildi.

Vatandaş Mahmut Akgül ise bu olayı yargıya taşımaya karar verdi. Kendisine yapılan itiraz değerlendiren Adana 5. Sulh Ceza Hakimliği, cezanın iptaline karar verdi. Mahkemenin kararına göre; Umum Hıfzısıhha Kanunu’na göre idari para cezalarının mülki amir tarafından verileceğinin hükme bağlandığı anımsatıldı.

Sokağa çıkma yasağı para cezaları iade edilecek mi? ile ilgili etiketler sokağa çıkma yasağı para cezası
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.