Sokağa çıkma yasağı ne zaman kalkacak?

Aralık ayından bu yana devam eden sokağa çıkma yasağının ne zaman sona ereceğini vatandaşlar merak ediyor. Son dönemde uygulanan aşı ile birlikte vaka sayılarının düşmesi kısıtlamaların yakın bir zamanda kalkacağı haberlerini de beraberinde getirdi. Peki, yasaklar ne zaman kalkacak?

Belirli aralıklarında uygulanmakta olan sokağa çıkma yasakları konusunda İçişleri Bakanlığı’nca bir açıklama yapıldı. Bakanlık 56 saatlik kısıtlama öncesinde vatandaşlara gerekli hatırlatmaları yaparken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da il bazında kısıtlamalarda gevşeme olabileceğinin sinyallerini vermişti.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN KALKACAK?

4 Aralık'ta uygulamaya geçen İçişleri Bakanlığı'nın valiliklere gönderdiği son "Sokağa Çıkma Yasağı" konulu genelge kapsamında, yeni bir karar alınıncaya kadar hafta içi saat 21.00-05.00 saatleri, hafta sonu ise Cuma 21.00'den pazartesi 05.00'e kadar 56 saat süren kısıtlama uygulanacağı duyurulmuştu.

Bakan Koca açıklamasında, "Vakanın seyri, salgının seyri bunu belirleyecek ama mart ayından itibaren, özellikle pazartesi gününden itibaren vaka sayılarını il bazında açıklayacağımızı söylemiştim, mart ayından itibaren de iller bazında vaka sayısına göre birtakım kısıtlamaları kaldırmak, gevşetmek veya arttırmak gerekebilir. Bunu Bilim Kurulu çalışıyor ve onu da zaten önümüzdeki günlerde veya önümüzdeki 1-2 hafta içerisinde açıklamış oluruz. Yani bölgesel bazda, iller bazında birtakım kısıtlamaları gevşetmek mümkün olabilir. Öneri olarak bunu sunacağımızı söyleyebilirim." ifadelerine yer verdi.

 

Sokağa çıkma yasağı ne zaman kalkacak? ile ilgili etiketler sokak yasak sokağa çıkma yasağı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.