Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? 4 günlük sokağa çıkma yasağı kaçta bitiyor? Yarın yasak var mı?

Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? Koronavirüsün tüm dünyayı etkisi altın alması ile birçok kişi hayatını kaybetti. Virüsün Türkiye'de de görülmesi sağlık önlemlerinin arttırılmasına sebep oldu. Ramazan Bayramı'nın gelmesi ile 4 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Vatandaşlar sokağa çıkma yasağının ne zaman biteceğini merakla araştırmaya başladı. Peki, Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? 4 günlük sokağa çıkma yasağı kaçta bitiyor? Yarın yasak var mı? Detaylar haberimizde...

Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan COVID-19 virüsü dünya genelinde çoğu ülkede ölümlere sebep oldu. Virüsün Türkiye'de de görülmesi ile 4.369 kişi yaşamını yitirdi. Hafta sonları sokağa çıkma devam ediliyor. Ramazan Bayramı sebebiyle 4 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Çoğu kişi sokağa çıkma yasağının kaçta biteceğini merakla arama motorları üzerinden araştırmaya devam etmektedir. Peki, Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? 4 günlük sokağa çıkma yasağı kaçta bitiyor? Yarın yasak var mı? Detaylar haberimizde...

Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitiyor? Yarın sokağa çıkma yasağı ...

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN BİTECEK?

Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında 81 ilde arefe günü itibariyle sokağa çıkma kısıtlaması başladı.İçişleri Bakanlığının genelgesiyle, 26 Mayıs salı günü saat 00.00'a kadar istisnalar hariç, 81 il sınırları içinde bulunan tüm vatandaşların sokağa çıkmaları kısıtlandı.Kısıtlamanın olduğu günler vatandaşların dışarı çıkamadığı saatlerde tatlı satışı yapan iş yerleri sadece eve/adrese servis şeklinde satış yapabilecek. Sokağa çıkma kısıtlaması bayramın son günü olan Salı gecesi 00.00'da sona erecek.

Bayramın birinci günü 14.00-20.00 saatlerinde yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar ve ihtiyaç duyulan hallerde refakatçileri dışarı çıkabilecek.
Bayramın birinci günü şehit yakınları ve refakatçileri kabir ziyareti yapabilecek. Talep halinde ulaşımları valilik ve kaymakamlıklarca sağlanacak.

Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? 4 günlük sokağa çıkma yasağı kaçta bitiyor? Yarın yasak var mı? - Resim : 2

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu 23-26 Mayıs'ta ilaç, tıbbi cihaz, tıbbi maske ve dezenfektan üretimi, nakliyesi ve satışına ilişkin faaliyetleri yürüten iş yerleri, kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler, veteriner klinikleri ve hayvan hastaneleri, zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gerekli kamu kurum ve kuruluşları ile işletmeler (Havalimanları, limanlar, sınır kapıları, gümrükler, karayolları, huzurevleri, yaşlı bakım evleri, rehabilitasyon merkezleri, Acil Çağrı Merkezleri, AFAD Birimleri, Vefa Sosyal Destek Birimleri, Göç İdaresi, PTT) açık olacak.

Otizm, ağır mental retardasyon, down sendromu gibi 'özel gereksinimi' olanlar ile bunların veli/vasi veya refakatçileri, demir-çelik, cam, ferrokrom sektörlerinde faaliyet yürüten iş yerlerinin yüksek dereceli maden/cevher eritme fırınları ile soğuk hava depoları gibi zorunlu olarak çalıştırılması gereken bölümlerinde görevli olanlar, bankalar başta olmak üzere yurt çapında yaygın hizmet ağı olan kurum, kuruluş ve işletmelerin bilgi işlem merkezlerinin çalışanları (asgari sayıda olmak kaydıyla), bitkisel (gül, çay, meyve, hububat, kesme çiçek vb.) ve hayvansal (süt, et, yumurta, balık vb.) ürünlerin üretimi, sulaması, işlenmesi, ilaçlaması, hasatı, pazarlanması ve nakliyesinde çalışanlar, küçükbaş-büyükbaş hayvanları otlatanlar, arıcılık faaliyetini yürütenler istisna kapsamında tutulacak.

Sokağa çıkma yasağı hangi illerde var? 4 günlük sokağa çıkma ...

Alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282. maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacak, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu'nun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılacak.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile bayramda market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 21 Mayıs Perşembe ve 22 Mayıs Cuma günü saat 23.00'kadar açık olacak. 23 Mayıs Cumartesi günü ise 10.00-17.00 saatleri arasında hizmet verebilecek. 24 Mayıs Pazar, 25 Mayıs Pazartesi ve 26 Mayıs Salı günleri ise market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler ve online satış yapan işletmeler kapalı olacak. Fırın, pastane ve tatlıcılar ise 23-24-25-26 Mayıs günlerin sadece ekmek, unlu mamul ve tatlı satışı yapabilecek.

 

 

Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? 4 günlük sokağa çıkma yasağı kaçta bitiyor? Yarın yasak var mı? ile ilgili etiketler Koronavirüs Korona 2020 27 Mayıs 26 Mayıs sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? sokağa çıkma yasağı cezası sokağa çıkma yasağı sokağa çıkma yasağı bugün bitecek mi?
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.